Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Carlos Sainz jr. - 'Even slikken!'

Carlos Sainz jr. werd in Madrid geboren en is 25 jaar. De Spanjaard debuteerde in 2016 bij het Toro Rosso F1 team in Australie. Hij reed vervolgens voor Renault F1 en werd door hen begin dit jaar overgeplaatst naar McLaren dat met Renault power-units rijdt. Sainz jr. geldt als een snelle constante coureur die een doorstoot naar de top alleszins waard is.

Tekst: Anjès Verhey
Foto's: PR

Carlos Sainz jr 01
Carlos Sainz jr heeft alle reden om te lachen. Hij heeft het naar zijn zin bij Mclaren


Autosport.nl: Carlos hoe kijk je inmiddels terug op je overstap van Renault naar McLaren?
Carlos: Ik ben die wat teleurstellende periode al vergeten. Het was wel eventjes slikken. Net mijn draai gevonden bij Renault en toen werd ik overgeplaatst naar McLaren.


Carlos Sainz jr 02
Carlos tijdens de vrije training in actie op het circuit

Autosport.nl: Inmiddels tevreden bij McLaren?
Carlos: Absoluut, het is een fijn zorgzaam team. Je kunt alles bespreken en mijn monteurs grijpen bij problemen meteen in. Ik voel me happy én mijn zelfvertrouwen is enorm opgekrikt.


Carlos Sainz jr 03
Carlos in gesprek met een engineer van het team


Autosport.nl: Tegenover het officiële Renault team blijkt McLaren met de Renault motor sterker en sneller te zijn.
Carlos: Helemaal waar. Vandaar dat ik achteraf gezien geen spijt heb bij hen in een stoeltje te zitten. Ik kan voorspellen dat wij volgend jaar nog een flinke stap verwachten te kunnen goedmaken naar de topteams toe. We hebben nog voldoende potentie.


Carlos Sainz jr 04
Carlos in actie tijdens de kwalificatie van de Amerikaans Grand Prix


Autosport.nl: je begon je F1 carrière met als doel wereldkampioen te worden. Hoe denk je daar nu over?
Carlos: Dat is uiteraard nog steeds mijn doel. Om mij heen kijkend weet ik dat een aantal toprijders jaren nodig heeft gehad om een eerste titel te bemachtigen. Ik heb nog tijd maar zie wel de realiteit in de Formule 1 onder ogen. Genieten van het racen en 'gewoon' goede resultaten behalen met McLaren staat nu voor mij als prioriteit genoteerd.

Autosport.nl: Veel nieuwe rijders in de F1 kunnen hun ambitie om races te winnen, te schitteren aan het front niet waar maken.
Carlos: Nee, ik had van mijzelf ook meer verwacht. Maar dan komt die belangrijke factor. Zit maar eens op het goede moment in die topauto.... Ja dan is winnen bijna voorgeprogrammeerd. Dat is helaas voor de meesten van ons niet de praktijk!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet