Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: De Borst en Van Oord nagelbijtend kampioen Supersport 1, kampioenen Supersport 2 Oosten en Teekens winnen ook tweede race

podium-sport-r2

In de Supercar Sport divisies is de Veno Racing equipe van Maxime Oosten en Milan Teekens al kampioen in de Supersport 2. In de Supersport 1 divisie zou equipe Dennis de Borst en Stan van Oord gisteren al kampioen kunnen worden, maar gebrek aan benzine in de voorlaatste ronde gooide roet in het eten. Equipe Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet won de eerste wedstrijd en verschoof daarmee de beslissing naar vandaag. De FEBO Leon Cupra van De Borst en Van Oord leidt het kampioenschap met 220 punten, met Van Riet en Nabuurs daar 16 punten achter. Het grote voordeel voor de FEBO manschappen is dat zij tijdens hun rijderwissel slechts vijf successeconden moeten ondergaan, tegen 30 seconden voor Nabuurs-Van Riet.

Tekst en foto's: PR

sportdivisies-r2

Equipe Steenmetz-Polderman gaat vanaf de beste plaats vertrekken, met naast de Leon Cupra een soortgelijke wagen van equipe Veels-Van der Ende. Titelkandidaten De Borst-Van Oord vertrekken vanaf een vierde positie, terwijl de enige nog overgebleven titelconcurrent equipe Nabuurs-Van Riet vanaf een vijfde positie de race aanvangt. Daarmee staan er vier Leon's op de eerste vijf startplekken. Equipe Van Vliet-Van der Zweerde is de vreemde eend in de bijt met een BMW E92 V8 op een derde positie.

Om tijd in te halen volgen de races elkaar snel op. Milan Teekens is te laat voor de start van de Supercar race omdat hij net uit zijn Mazda van de vorige race is gestapt. Hij moet achteraan de race gaan beginnen. Stephan Polderman heeft de beste start voor Marcel van de Maat die vanaf een zesde plaats een wereldstart meemaakt.

vd-maat-schreurs-r2

Het is nog niet over met de dadendrang van de BS Racing BMW, want Van de Maat pakt brutaal de kop. Ook Lorenzo van Riet ziet nog kansen in zijn titelstrijd en pakt de derde plaats over van Max Veels. Dennis de Borst verliest een aantal plaatsen en zakt terug naar een zevende plaats. Lorenzo van Riet voelt dat er nog van alles mogelijk is en verwijst Polderman naar een derde plaats. Aan kop gaat Marcel van de Maat even door het grind van de Geert Timmerbocht maar behoudt voorlopig de leiding. De BMW is wel under investigation vanwege het niet respecteren van de track limits en krijgt drie seconden straf bij hun rijderwissel.

steenmetz-polderman-r2

Polderman zakt terug in de rangschikking naar de vijfde plaats. Oscar Graper met de Bas Koeten Racing Audi RS pakt daardoor de derde plaats over, maar ook Graper krijgt een onderzoek vanwege de tracklimits.

oosten-teekens-r2

Milan Teekens is na zijn verlate start alweer teruggekeerd waar de wagen hoort te rijden namelijk op de eerste plaats in de Supersport 2 divisie. Net als gisteren rijdt Assenaar Henk Tappel weer op kop in de Sport divisie, maar na alle pech van dit seizoen, weet je nooit hoe lang dit duurt.

nabuurs-v-riet-r2

Lorenzo van Riet en zijn achtervolger Oscar Graper komen steeds dichterbij koploper Marcel van de Maat, terwijl de titelkandidaat Dennis de Borst blijft hangen op een zevende positie. Net als gisteren weer pech voor Remco de Beus, die zijn BMW aan de kant moet zetten bij Strubben. Koploper Van de Maat neemt veel risico's en houdt zich niet helemaal aan limieten van de bochten. Hij staat echt op scherp bij de wedstrijdleiding en wordt uiteindelijk bestraft met een 10 seconde extra tijdstraf.

vd-ende-veels-r2

Halverwege de wedstrijd van een uur gaan de wagens naar binnen voor hun rijderwissel en het ondergaan van straf en successeconden. Na alle pitstops laat Jacky van der Ende zien dat hij nog best een partijtje hard kan sturen. Hij pakt de kop, gevolgd door Peter Schreurs in de BMW met René Steenmetz en Bas Schouten daar weer achter. Thijmen Nabuurs, die het stuur van Lorenzo van Riet heeft overgenomen, ligt op een zesde positie na hun extra lange pitstop, achter equipe De Kimpe-Huisman.

Weer pech voor de gele FEBO Cupra van titelkandidaat Stan van Oord, die zijn wagen de pits in rijdt met een kapotte demper linksvoor. Hij verlaat teleurgesteld de auto, maar zijn team Ferry Monster gaat, spontaan geholpen door Bas Koeten monteurs, hard aan de slag om de Cupra weer op de baan te krijgen. Het duurt lang, maar het lukt en met Van Oord weer achter het stuur kan de race vervolgd worden op een 9e positie in Supersport 1. In de Sport divisie heeft Henk Tappel de leiding over moeten geven aan routinier Jean-Pierre Verhoeven.

Jacky van der Ende gaat voor de dagoverwinning, maar moet nog wel rekening houden met een aandringende Peter Schreurs, terwijl René Steenmetz op een derde plaats rondrijdt. Wat Thijmen Nabuurs ook probeert, hij komt niet dichterbij Bas Schouten en een zesde plaats is niet genoeg om equipe De Borst-Van Oord te bedreigen voor de titel.
In de Sport divisie laait de strijd op tussen Henk Tappel, die de kop weer heeft overgenomen, en Verhoeven, die vlak achter de Silhouette blijft hangen.

Bas Schouten heeft te veel van zijn banden geëist en moet Thijmen Nabuurs nu voor zich dulden. Dat is echter voor Nabuurs en Van Riet nog niet voldoende om kampioen te worden.

veels-vd-ende-r2

Equipe Veels-Van der Ende wint de race voor het duo Steenmetz-Polderman. Derde eindigt equipe De Kimpe-Huisman voor equipe Nabuurs-Van Riet, die er alles aan gedaan hebben om de titelstrijd nog spannend te houden maar op 5 punten blijft steken van de kampioenen Dennis de Borst en Stan van Oord.

deborst-vanoord-r2

Equipe Oosten-Teekens is opnieuw de beste van de Supersport 2 divisie. Feest in Assen doordat de auto van Henk Tappel heel blijft een daardoor de overwinning pakt in de Sport-divisie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet