Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Equipe Nabuurs-Van Riet wint eerste race in Assen en houdt het kampioenschap open

20191019 RL2 6830

De Sport divisies van de Supercar Challenge beginnen aan hun eerste race over 60 minuten. De start is gelijk under investigation, omdat een aantal wagens gelijk na het doven van de lichten niet helemaal juist starten en door het veld boenderen.

Tekst en foto's: PR

20191019 RL1 6716


Jacky van der Ende behoudt zijn beste startpositie ook na de start van de race, maar Dennis de Borst verliest zijn tweede plaats aan Stephan Polderman. Ted van Vliet krijgt een stop&Go straf van 35 seconden vanwege roekeloos rijgedrag.

20191019 RL1 6560

Een waanzinnig fraaie start maakt Bas Schouten, die met Oscar Graper een gelegenheids duo vormt in de Supersport 1. Hun Bas Koeten Racing Audi RS3 stoomt vanaf een 22ste startplaats in vier ronden tijd door naar de vierde plek. Dennis de Borst zakt terug naar een zesde plaats achter de BMW van Marcel van de Maat.

20191019 RL1 6728

In de Supersport 2 is het Milan Teekens die zijn BMW Zilhouette in leidende positie houdt voor Bernard Blaak. In de Sport divisie heeft Assenaar Henk Tappel de beste papieren voor de Renault Clio van Sandra van der Sloot. Haar teamgenoot John van der Voort is ziek en kan niet in actie komen vandaag.

De nieuwe motor in de Leon Cupra van Van der Ende doet wonderen, maar de al op de tweede plaats bivakerende Bas Schouten maakt elke ronde tijd goed op de raceleider. Thijmen Nabuurs ligt met zijn Leon Cupra op een derde positie voor Marcel van de Maat, Stephan Polderman en Dennis de Borst.

Drama voor de koploper. Jacky van der Ende krijgt een lekke band en moet de pits in voor een verse Hankook, waarschijnlijk veroorzaakt door wat losse onderdelen van een andere auto op de baan. Veel pech dit seizoen voor Veels-Van der Ende, die door deze extra stop een flink aantal plaatsen verliest. Vanaf helemaal achteraan is Bas Schouten inmiddels helemaal vooraan terecht gekomen, een fraaie prestatie van de vandaag jarige rijder. Maar de jarige jop moet wel in zijn spiegels blijven kijken om zich te verdedigen tegen een oprukkende Thijmen Nabuurs.

Halverwege de race gaat de pitwindow open. De wagens komen binnen voor hun rijders wissel en het ondergaan van hun eventuele successeconden.

20191019 RL1 6849

Na alle stops blijft equipe Graper-Schouten aan de kop, gevolgd door Lorenzo van Riet die het stoeltje heeft overgenomen van Nabuurs. Van Riet zit aan de staart van de Audi en probeert van alles om Graper te verschalken. Ook René Steenmetz, van plaats gewisseld met Polderman, zit nog binnen een seconde van de koploper. Peter Schreurs vormt weer een combinatie met Marcel van de Maat en ligt vierde voor Stan van Oord die wat plaatsen heeft goedgemaakt en steeds dichter bij de BMW komt.

Lorenzo van Riet, uit het juiste racehout gesneden, passeert Graper na een deur aan deur gevecht in de Haarbocht en pakt de leiding. In Supersport 2 rijdt Maxime Oosten nog steeds aan kop, maar wordt nu gevolgd door Remco de Beus in de BMW E36 M3. Henk Tappel ligt in de Sport divisie aan de leiding, maar krijgt steeds groter Sandra van der Sloot in zijn spiegels te zien.

Aan kop vergroot Lorenzo van Riet zijn voorsprong op René Steenmetz, die Graper heeft ingehaald. Ook Stan van Oord pakt een plaats ten koste van Peter Schreurs. Van Oord rijdt snellere tijden dan Graper in de strijd om de derde plaats. Met nog 10 minuten te gaan is hun verschil verkleind naar bijna negen seconden. Nog meer tegenspoed voor equipe Veels-Van der Ende, die een te korte pitstop maken en worden bestraft met een drive through penalty.

20191019 RL1 6867

Henk Tappel kan verschrikkelijk hard rijden in zijn Silhouette Honda maar dit seizoen is er ook veel kapot gegaan. Nu ook weer en in zijn eigen stad moet hij zijn wagen in de pits zetten. Sandra van der Sloot is daardoor de nieuwe nummer 1, gevolgd door Priscilla Speelman en een flink aandringende Rob Nieman. Ook Remco de Beus haalt het einde van de wedstrijd niet en moet zijn wagen aan de kant zetten.

In de één na laatste ronde is het verschil tussen Graper en Van Oord teruggelopen tot twee seconden. Drama voor de Stan van Oord, want de gele Leon Cupra valt stil zonder benzine. Dit kost de FEBO equipe een voortijdig behalen van de titel. Ze verliezen bijzonder veel punten en de beslissing voor de titel wordt nu morgen in allerlaatste race beslist.

20191019 RL1 6895

Equipe Nabuurs-Van Riet wint de wedstrijd voor equipe Steenmetz-Polderman. In Supersport 2 overheerst equipe Maxime Oosten-Milan Teekens die probleemloos winnen. Sensatie in de slotfase van de Sport divisie waar Rob Nieman in de allerlaatste bochten Sandra van der Sloot nog weet te passeren en hele goede zaken doet voor de titelstrijd. Op een derde plaats is Priscilla Speelman ook niet ver weg.

20191019 RL2 6878

20191019 RL2 6873
20191019 RL2 6866

Morgen vallen dus de beslissingen in drie van de vier sportdivisies in de laatste race van het seizoen. Zo zien we het graag, spanning tot op de finish!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet