Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Equipe Max Veels/Jacky van der Ende pakt de poleposition op Assen

20191018 EDFO 1407 MGL2860

In de Supersport 1 Division verdedigen titelhouders Dennis de Borst en Stan van Oord tijdens de Finaleraces op TT Circuit Assen een voorsprong van 29 punten op hun jonge Ferry Monster Autosport en Leon Cupra collega's Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet. In de In de Supersport 2 is het kampioenschap al beslist. De BMW Zilhouette van de debutanten Maxime Oosten en Milan Teekens is al niet meer te achterhalen door tweede man Remco de Beus. In de Sport divisie is de spanning te snijden. Rob Nieman vertrekt met een kleine voorsprong van drie punten op de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck.

Tekst en foto's: PR

De kwalificaties van de drie sport divisies vangen aan op een natte baan. Het is weer droog op Assen, een flauw zonnetjes zorgt voor een contrast van licht naar donker op de nog verlaten stoeltjes van de hoofdtribune. De verwachting is dat gedurende de 20 minuten durende kwalificatie de tijden steeds sneller gaan worden. De snellere equipes in de Supersport 1 wisselen elkaar snel af op de topplaatsen.


20191018 EDFO 1419 MGL3020


Marcel van de Maat, die dit seizoen voor het eerst weer een duo vormt met Peter Schreurs, wordt snel afgelost door Stan van Oord. Die wordt op zijn beurt weer verdrongen door equipe Max Veels/Jacky van der Ende, die met een nieuwe motor gelijk weer bovenaan te vinden is.


20191018 EDFO 1405 MGL2834

Het mag geen verrassing heten dat equipe Maxime Oosten/Milan Teekens vooraan rijdt in de Supersport 2. Henk Tappel was lang titelkandidaat, maar met even veel overwinningen als uitvalbeurten en daarnaast afwezigheid op Spa zijn de kansen voor de Assenaar geëlimineerd tot nul. Dat belemmert Tappel niet om voorlopig de snelste tijd op zijn naam te zetten, gevolgd door de wederom heel snelle Sandra van der Sloot.

  20191018 EDFO 1412 MGL2940

In de slotfase gaat Stan van Oord er eens goed voor zitten en pakt de snelste tijd voor equipe Steenmetz/Polderman. Equipe Veels /Van der Ende ligt op een derde plaats, maar is daar niet tevreden over. In de allerlaatste minuut verdrijven zij Stan van Oord van de bovenste positie, mede ook doordat een snellere tijd van Van Oord wordt afgepakt vanwege het te krap afsnijden van een bocht. In Supersport 2 blijft equipe Oosten/Teekens de bovenliggende partij.


20191018 EDFO 1409 MGL2887


Ook in de Sport klasse blijft de volgorde gelijk met Henk Tappel als snelste, gevolgd door Sandra van der Sloot en klassementsleider Rob Nieman.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet