Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Formule 2: Ghiotto wint ingekorte sprintrace op Sochi, kampioen De Vries P2

1017805112-LAT-20190929- 2ST3749

Luca Ghiotto (Virtuosi) heeft de F2-sprintrace op Sochi gewonnen door de kersverse kampioen Nyck de Vries (ART) de hele wedstrijd van het lijf te houden. Callum Ilott (Sauber by Charouz) werd op korte afstand derde. De ingekorte race ging later van start na een zware crash tussen Nobuharu Matsushita en Nikita Mazepin, die voor beiden gelukkig zonder kleerscheuren afliep.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship

Het ongeluk tussen Mazepin en Matsushita was niet het enige incident in de openingsronde van de F2-sprintrace, want ook Louis Delétraz kwam na de eerste ronde niet door. De aanvaring van de Rus en Japanner sprong wel het meest in het oog – en niet alleen omdat het extraction team van de FIA eraan te pas moest komen om Matsushita uit zijn auto te bevrijden. Het ongeluk kon gebeuren doordat Mazepin de beruchte tweede bocht van Sochi niet haalde en volgas vanaf de asfalt uitloopstrook terugkeerde op de baan en Matsushita torpedeerde.

Een klein uur later ging de race alsnog van start, nu ingekort tot 15 ronden. Luca Ghiotto, die na het afbreken van de race aan de leiding lag, bleef de kop houden, vóór Callum Ilott en Nyck de Vries. De kersverse kampioen had meteen zijn blik gericht op de tweede plek en na drie bochten was het raak.

1017802851-LAT-20190928- 2ST2304-2

Halverwege de wedstrijd kwam zowel De Vries in DRS-bereik van Ghiotto als Ilott weer bij De Vries. De drie hadden DAMS-duo Sette Camara en Latifi op ruim drie seconden gereden, met daarachter Zhou, Gelael en de als vervanger van Anthoine Hubert teruggekeerde Markelov. Rondenlang bleef De Vries aandringen bij Ghiotto, maar de Italiaan hield stand tot aan de finishvlag. Verderop had Alesi intussen de achtste plaats veroverd ten koste van Markelov, terwijl Sette Camara plaatsen verloor aan Latifi en Zhou.

Formule 2, Sochi, sprintrace, 29 september 2019

Volledige uitslag volgt...
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet