Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Christopher Bell naar de Cup. Newgarden geeft Indycar demo op Roval Charlotte

Christopher Bell zal in 2020 voor het Leavine Family Team met een Toyota in de MEN's Cup uitkomen. Bell neemt daar het zitje van Matt di Benedetto over. Josef Newgarden geeft op de Roval van Charlotte a.s. vrijdag een Indycar demo.


2019 C Bell Bell gaat een hele grote worden.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA/Indycar2018 Gander Outdoor Trucks
Bell begonnen in de NASCAR Trucks, nu in de Xifnity-series en de doorbraak naar de Cup in 2020

Christopher Bell in 2020 naar de Cup met Leavine Family Toyota
De jonge Christopher Bell is inmiddels als een komeet naar de top geschoten en zal zoals verwacht in 2020 in de MEN's Cup voor het Leavine Family Team uitkomen. Deze organisatie is ook gelieerd aan het team van Joe Gibbs Racing. In 68 races behaalde Bell in totaal 15 overwinningen. In 2018 behaalde Bell 18 top 5 resultaten en 20 Top 10 resultaten. In de Gander Outdoors Truck Series kwam Bell tot 2017 voor het team van Kyle Busch Motorsports uit. Voor het KBM Team behaalde Bell zeven overwinningen. De Daytona 500 wordt zijn eerste MEN's Cup start. Jason Ratcliff, Bell's huidige crewchief, zal hem ook in 2020 begeleiden. In het verleden werkte Ratcliff met Matt Kenseth samen.

2019 Newgarden
Newgarden. In 2021 Indycar op de Roval van Charlotte? Het zou zo maar kunnen. In de USA is veel mogelijk.

Indycar kampioen Josef Newgarden geeft demo op Charlotte Roval
Team Penske maakte vandaag bekend dat Josef Newgarden na afloop van de MEN's kwalificaties met de No 2 Shell Dallara Chevrolet een aantal demorondjes zal maken.Josef Newgarden: "Bij Shell wilde men iets doen om hun betrokkenheid bij alles wat we gedaan hebben te laten zien. We hadden samen een zeer succesvolle meimaand en zoals iedereen weet hebben we als team de Indy 500 gewonnen. We eindigden in de Top 5 en die vierde plek was een springplank in het verloop van ons kampioenschap.Tijdens een pauze ga ik wat korte rondjes doen en het zal een goede showcase zijn voor onze samenwerking met Joey Logano. Ik ben nog niet op die baan geweest maar het gaat plezierig worden."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet