Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Formule 2: Hubert overleden aan gevolgen van zware crash op Spa

1017700358-LAT-20190831- GH23598

F2-coureur Anthoine Hubert is bezweken aan de verwondingen die hij heeft opgelopen na het verschrikkelijke ongeval eerder vandaag op het circuit van Spa. Ondanks het feit dat reddingswerkers meteen ter plaatse waren, overleed de Renault-junior om 18.35 uur. Juan Manuel Correa ligt intussen in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship, Willem J. Staat, GP3 Series

Na zijn crash op de Raidillon werd Huberts auto midscheeps geraakt door de aanstormende auto van Correa, die zelf van zijn lijn moest afwijken. Dat gebeurde met zo'n kracht dat de jonge Fransman zwaargewond in zijn auto achterbleef. Zo'n anderhalf uur na het ongeluk bezweek hij aan zijn verwondingen.

1017695963-LAT-20190830- L5R1358

Correa ligt momenteel in het ziekenhuis van Luik. De FIA maakte bekend dat hij in stabiele toestand was. De autosportbond liet weten dat het meer zal melden over de toestand van de Sauber-junior zodra daar nieuws over is. UPDATE: Correa is geopereerd aan een relatief lichte breuk in zijn ruggenwervel en heeft daarnaast beenbreuken overgehouden aan de zware impact met de auto van Hubert. De in Ecuador geboren Amerikaan was de hele tijd bij bewustzijn, tot aan het moment dat hij moest worden geopereerd.

hubertf3-2

Hubert debuteerde in 2013 in de autosport en wist in zijn debuutjaar meteen de Franse F4-titel te winnen. Een overstap naar de Eurocup Formule Renault in 2014 leidde in het seizoen erna tot een vijfde plaats in de eindstand, nadat hij twee overwinningen behaalde. In 2016 tekende hij bij het team van Frits van Amersfoort voor een seizoen in de toenmalige FIA F3. Met één overwinning en drie podiumplaatsen werd hij achtste in de eindstand.

hubertf3

Huberts finest hour kwam in de GP3. Nadat hij in 2017 vierde in het kampioenschap werd, schreef hij het jaar erop de titel op zijn naam, na een zeer constant seizoen waarin hij 11 podiumplaatsen toevoegde aan zijn twee overwinningen. Die titel leverde hem een plaats in het juniorprogramma van Renault op.

hubert-prost

In zijn debuutseizoen in de Formule 2 won Hubert dit jaar meteen al twee sprintraces. Op het moment van zijn ongeluk stond hij achtste in het kampioenschap, als op één na beste debutant achter de Chinees Guanyu Zhou. Hubert is 22 jaar geworden.

1017559010-LAT-20190621- L5R5845

UPDATE: uit respect voor de overleden Hubert heeft het FIA F2-kampioenschap de sprintrace van morgenochtend afgelast.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet