Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Winst voor Max Weering, equipe Van Vliet-vd Zweerde, equipe Arendsen-Arendsen en Priscilla Speelman

20190817 RL3 4458


Het is jas aan, jas uit weer op TT Circuit Assen. Motregen wordt constant afgewisseld door een flauw zonnetje. Vlak voor de start van de eerste race van de Supercar Challenge is het gelukkig droog. De hoofdtribune is bijna geheel gevuld. Cor Euser start vanaf pole met zijn Marc II V8. In de Supersport 1 is equipe Dennis de Borst-Stan van Oord, die in de kwalificatie de snelste waren. In de Supersport 2 Divisie staat equipe Oosten-Teekens op pole. In de Sport Divisie gaat thuisrijder Henk Tappel vanaf de beste plaats vertrekken.

Tekst en foto's: PR


20190817 RL2 3868

In de GT Divisie troeft Max Weering Cor Euser na de start af en neemt gelijk voorsprong neemt. Euser heeft alle moeite om de aanvallende groep achter zich te houden. De prima gestarte John de Wilde pakt de tweede plaats af van de routinier, die zich gelijk moet verdedigen tegen de aandringende Porsche-rijders Dick Freebird en Roger Grouwels.

In de Supersport 1 heeft Dennis de Borst een slechte start en valt terug naar de vijfde plaats. Lorenzo van Riet pakt met zijn Leon Cupra de kop voor Jonas de Kimpe met de VW Golf. Max Veels ligt derde voor René Steenmetz, beide met een Leon Cupra.

  20190817 RL3 4565

In de Supersport 2 zijn het verrassend Arendsen /Arendsen, met Joop achter het stuur, die de kop heeft genomen voor de polesitters Oosten-Teekens met Maxime Oosten in de racekuip.

In de Sport Divisie is het Henk Tappel aan kop, die zelfs een flink aantal deelnemers uit een hogere klasse achter zich houdt. Danny Wagtmans ligt tweede met zijn Ford Focus Silhouette.

Aan kop in de GT heeft Cor Euser de grootste moeite om zijn wagen op de baan te houden. Zowel Dick Freebird als Roger Grouwels, Floris Dullaart en Jos Jansen, passeren de rijder uit Herpen.

Na alle commotie van de beginfase, inclusief een spin van Bob Bau met de KTM X-Bow, een touché van Ronald van Loon met de Porsche van Pascal Teekens, komt de safetycar de baan op. Een stuk plastic, een zogenaamd broodje, is losgeraakt en ligt midden op de baan. Bovendien steken daardoor in de curbstone een aantal scherpe bouten uit en die moeten worden weggehaald om meer ellende te voorkomen.

  20190817 RL2 4136

Na de herstart is het gelijk tijd voor de rijderwissels. Na eerst de GT en Sportdivisie 1 rijders mogen daarna de Supersport 2 en Sport divisie rijders hun verplichte pitstop maken. Na hun pitstop is er een hevig duel gaande tussen John de Wilde en Floris Dullaart, die door de laatstgenoemde in zijn voordeel wordt beslist. Na alle pitstops, met eventuele extra successeconden, is het Jos Jansen met de Porsche 991 GT3 Cup die de kop heeft overgenomen met op 7 seconden daarachter Max Weering, die kort metten maakte met Dick Freebird en Roger Grouwels. Weering met de Lamborghini Super Trofeo is ontketend en dicht snel het gat naar koploper Jansen.

In de Supersport 1 komt René Steenmetz het beste uit de pitstopbreak en ligt aan de leiding voor Thijmen Nabuurs, die het stuur had overgenomen van Lorenzo van Riet. Derde ligt de teamgenoot van De Kimpe, Martin Huisman.

In de Supersport 2 is het Bart Arendsen met de BMW 1 Serie GTR die aan de leiding ligt met drie seconden voorsprong op de BMW Compact GTR van Peter Koelewijn. Milan Teekens, teamgenoot van Maxime Oosten ligt derde.

In de Sport Divisie is het Henk Tappel die een flinke voorsprong heeft opgebouwd op Priscilla Speelman met haar Renault Clio 1.6 Turbo. Maar Tappel krijgt malheur aan zijn Silhouette en moet met allerlei losse onderdelen de pits opzoeken en opgeven.


20190817 RL2 4072

Speelman neemt door deze pech de koppositie over, voor equipe Chris Voet-Bart van den Broeck met de Peugeot RCZ Cup.

Aan de kop van de wedstrijd en de GT divisie kan Jos Jansen zich onmogelijk Max Weering van het lijf houden, die de kop pakt voor Roger Grouwels, die ook te sterk is voor de racende zuiderbuur.

In de Supersport 1 heeft Tijmen Nabuurs orde op zaken gezet en ligt ten koste van Steenmetz weer aan de leiding. Floris Dullaart en alweer Bob Bau komen met elkaar in aanraking in de Haarbocht. Beide wagens spinnen, maar kunnen door.

  20190817 RL2 4389

Aan kop neemt Weering een flinke afstand op John de Wilde die Roger Grouwels naar de derde plaats heeft terugverwezen. Niet de race voor Floris Dullaart, die zijn Porsche opnieuw laat spinnen en een aantal plaatse verliest. Met nog 20 meter naar de finishvlag verliest Rob Nieman zijn linker voorwiel in de Geert Timmerbocht en komt vast te staan.

  20190817 RL2 4459     20190817 RL3 4632

Een sterke overwinning voor Max Weering, die zijn Johan Kraan Lamborghini beheerst naar de winst rijdt voor John de Wilde en Roger Grouwels, beide met een Porsche. Equipe Nabuurs-Van Riet lijkt e winnen, maar is één van de twaalf teams die een te korte pitstop hebben gemaakt en valt daardoor terug naar de vierde plek in Supersport 1.

  20190817 RL2 4021


20190817 RL3 4635


De winst gaat daardoor naar equipe Ted van Vliet/ Bert van de Zweerde met de BMW E92 V8. De Kimpe-Huisman wordt tweede en Ruud Olij derde.


20190817 RL3 4642

In de Supersport 2 winnen Joop en Bart Arendsen met hun BMW 1 Serie GTR voor Peter Koelewijn en equipe Oosten-Teekens.

  20190817 RL3 4647


In de sportdivisie mag Priscilla Speelman de hoogste trede van het podium bezoeken, met naast haar equipe Voet-Van den Broeck en als derde Vander Sloot-Drost.

Een wederom hectische race waarbij de uitslag vanwege de vele straffen na de race nog flink door elkaar is gehusseld.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet