Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR Europe: Josh Files en Luca Engstler winnen op de Red Bull Ring. Crash en straf voor Tom Coronel

2019 TCR EUR Red Bull Ring R1 line of cars 29


Race 1 – Josh Files wint eerste race op de Red Bull Ring


Josh Files hoefde alleen bij de start af te rekenen met poleposition man Luca Filippe en daarna kon niemand de Target Competition rijder meer bedreigen. Zelfs een lange safety car periode, nadat een flink aantal rijders elkaar uitschakelden, bracht de Engelsman niet meer in de problemen en reed zijn Hyundai i30 N als eerste over de finishlijn. Door deze winst pakte Files de leiding in het rijders klassement mede doordat zijn grote concurrenten geen punten pakten. Luca Filippi kwam met zijn BRC Racing Team Hyundai als tweede over de finish, gevolgd door Daniel Lloyd. De Engelse Honda Civic rijder verschalkte in de voorlaatste ronde Nelson Panciatici en wist daardoor de laatste podiumplaats te bemachtigen. Daniel Lloyd was de enige niet Hyundai bij de eerste zes geklasseerde rijders. Geen geluk voor Tom Coronel die strijdend voor de negende plaats in aanraking kwam met de andere Target Competition Hyundai van Mat'o Homola, en terugzakte naar een dertiende plaats waaruit hij moest opgeven.

2019 TCR EUR Red Bull Ring R1 safety car 16

Race 1
1. Josh Files (Target Competition, Hyundai i30 N), 17 laps
2. Luca Filippi (BRC Racing, Hyundai i30 N), 1.187
3. Daniel Lloyd (Brutal Fish Racing Team, Honda Civic FK7), 4.664
4. Nelson Panciatici (M Racing, Hyundai i30 N), 5.549
5. Luca Engstler (M1RA Motorsport, Hyundai i30 N), 5.768

Complete uitslag race 1

2019 TCR EUR Red Bull Ring R2 Commotion at Turn 1


Race 2 - Luca Engstler wint chaotische tweede race. Straf voor Tom Coronel

Luca Engstler reed naar zijn eerste overwinning in de TCR Europe, deze winst kwam pas twee bochten voor het einde van de race tot stand nadat koploper Luca Filippi spinde en de rail inging. Een moeilijke wedstrijd voor de heren coureurs die allen vertrokken op slicks maar na vier ronden verrast werden door een plensbui.

2019 TCR EUR Red Bull Ring R2 23 Tamas Tenke 38

Een aan één schakeling van slippende wagens, fouten, botsingen, straffen, inhaalmanoeuvres en pech zorgden voor een chaotisch verloop van deze tweede wedstrijd. Na zijn tiende tijd in de kwalificatie en door de omgekeerde startvolgorde mocht Tom Coronel vanaf poleposition starten. De Boutsen Ginion Racing Honda Civic rijder leidde het grootste gedeelte van de wedstrijd en was zeker op weg naar een hoge klassering. Maar Coronel werd door de wedstrijdleiding bestraft met een drive-through straf omdat zijn monteurs op de grid langer aan zijn wagen hadden gewerkt nadat het 5-minuten bord was getoond. Hij onderging deze straf niet en kwam als derde over de finish, maar werd teruggezet met een 30 seconden straf en werd als 18de geklasseerd.

Luca Filippi en Engstler then hadden in de slotfase een spannend gevecht om de leiding, maar dat eindigde in tranen voor de Italiaan toen hij in leidende positie spinde en in de vangrail belandde.

Josh Files en Alex Morgan vergezelden Engstler op het podium. Files vergrootte zijn voorsprong in de titelstrijd terwijl Morgan voor de eerste keer na zijn terugkomst weer op het podium mocht plaatsnemen. time on his comeback to the series.

De TCR Europe series komen op 2-4 Augustus terug op Oschersleben.

Race 2
1. Luca Engstler (M1RA Motorsport, Hyundai i30 N), 13 laps
2. Josh Files (Target Competition, Hyundai i30 N), 1.205
3. Alex Morgan (Wolf-Power Racing, CUPRA), 2.933
4. Nelson Panciatici (M Racing, Hyundai i30 N), 3.151
5. Gianni Morbidelli (WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI), 4.449

Complete uitslag race 2

Stand:
1. Files 194; 2. Engstler 158; 3. Briché 154

Complete stand rijders

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet