Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Floris Dullaart wint ook tweede race Supercar Challenge, equipe Veels/Van der Ende de beste in Supersport 1

Start

De start van de Supercar Challenge is gelijk 'under investigation'. Dat weerhoudt Floris Dullaart er met zijn Porsche niet van om al voor de Gerlachbocht de leiding over te nemen van merkgenoot en poleposition rijder John de Wilde. Max Weering bekijkt deze Porsche strijd vanaf een derde plaats in de GT Divisie.


Tekst en foto's: PR

Febo strijd

In de Supersport 1 is het gelijk Dennis de Borst, die de Leon Cupra strijd gelijk in zijn voordeel weet om te buigen door koploper René Steenmetz te passeren. Ook Max Veels weet Steenmetz te passeren, naar later blijkt omdat Steenmetz contact heeft gehad met de Porsche van Jos Jansen uit de GT klasse.

20190714 RL3 2414

In Supersport 2 is het Maxime Oosten met de BMW Zilhouette, die zonder noemenswaardige tegenstand de leiding neemt op de op een tweede plaats rijdende Remco de Beus met de BMW E36 M3 en de Saker van Robin en Jerome Greenhalgh.

In de Sport divisie is het Henk Tappel, nu wel met twee deuren, die zich vooraan meldt. De Forze Hydrogen Electric waterstof Racing bolide ligt toch wel wat onverwachts op een tweede plaats, gevolgd door Danny Wagtmans met een Ford Focus Silhouette.

Robin Greenhalgh veroorzaakt een safetycarperiode omdat hij zijn Saker flink ingraaft in het grind van Bocht 9. De wagen is er snel uitgetrokken en de rijders kunnen weer opnieuw beginnen.

20190714 RL2 0321

Na de herstart wordt het gevecht tussen de op kop liggende drie wagens in de GT divisie vervolgd. John de Wilde voert de druk op bij koploper Floris Dullaart.

In de Supersport 1 rijdt Dennis de Borst aan de leiding voor Max Veels en de opgerukte Thijmen Nabuurs, die echter zwaar onder druk ligt van René Steenmetz. Steenmetz echter wordt met een drive through bestraft vanwege zijn incident met de Porsche van Jos Jansen.

20190714 RL2 0274

In de Sport divisie is het de waterstof bolide die de leiding heeft overgenomen. Chris Voet in de Traxx Racing Peugeot RCZ Cup ligt tweede voor de Clio van Rob Nieman, die de teruggezakte Henk Tappel van zich af moet houden. Net als gisteren zijn er problemen met de Forze 8 Hydrogen van Jan Bot, die zijn waterstof bolide aan de binnenkant van de Hans Ernstbocht even stil zet en naar de pits rijdt. Marcel van de Maat zet zijn BMW aan de kant voor de Hans Ernst-bocht en moet helaas opgeven.

Halverwege de wedstrijd gaat de pitwindow open voor de verplichte pitstops. Met de nodige extra resultaat seconden beladen wagens verandert het klassement na alle verplichte pitstops aanzienlijk.

In de GT divisie blijft Floris Dullaart aan de leiding voor de Porsche van Jos Jansen, die echter een foutje maakt en terugzakt naar de vierde plaats. John de Wilde komt na zijn wat langere pitstop weer op de tweede plaats gevolgd Max Weering.

20190714 RL2 0455

In de Supersport 1 divisie is het Oscar Graper die zijn Bas Koeten Audi RS3, na een snelle pitstop, aan de leiding brengt voor Jonas de Kimpe met de VW en Max Veels met de Leon Cupra die Stan van Oord steeds dichterbij ziet komen. Door een drive through penalty vanwege een te korte pitstop verliest Equipe Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs enkele plaatsen.

Ook in de Sport divisie is de rangschikking na de pitstops veranderd. Het is Henk Tappel, die als een jojo door het klassement vlieg en weer op kop ligt voor Equipe John van der Voort/Sandra van der Sloot met de Clio en Rob Nieman. De verschillen tussen deze wagens zijn klein.

20190714 RL2 0338

Ruud Olij valt stil in de Mastersbocht op een ongelukkige plek en de safetycar komt de baan op. Het duurt echter niet lang voordat de herstart volgt met nog enkele ronden te rijden, waarbij de meeste rijders te laat op het gas gaan en kostbare tijd verliezen. Wie wel goed op let is Floris Dullaart die gebruik maakt van het feit dat Henk Tappel als achterblijver achter hem rijdt en dus vroeg op het gas gaat, veel voorsprong pakt en de wedstrijd wint voor John de Wilde en Max Weering. Jos Jansen wordt vierde bij de GT's.

20190714 RL2 0257

De strijd in de Supersport 1 is superspannend tot de laatste meter. De hele groep met kanshebbers ligt heel dicht bij elkaar. Koploper Oscar Graper verliest twee plaatsen aan Max Veels en Jonas de Kimpe, maar pakt toch zijn verdiende podiumplaats. Stan van Oord is vierde en Thijmen Nabuurs vijfde. René Steenmetz zakt terug naar een zesde plaats.

In de Supersport 2 wint equipe Oosten/Teekens voor Remco de Beus. In de sport divisie wint Henk Tappel voor beide Clio's van Van der Voort en Rob Nieman.

20190714 RL3 2819

Blijdschap bij de Forze 8 studenten, ze hebben de hele race uitgereden en dat was de doelstelling voor dit weekend. In Assen worden het doel weer bijgesteld, misschien een podiumplek?!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet