Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Formule Renault Eurocup: Succes voor MP Motorsport. Lorenzo Colombo wint beide races op Paul Ricard

blijdschap

Een uitstekend weekend voor het Nederlandse MP Motorsport op Paul Ricard. Het team uit Westmaas behaalde vier podiumplaatsen met Victor Martins, maar vooral Lorenzo Colombo als hoofdrolspelers. De 18-jarige Milanees pakte een dubbelslag met twee overwinningen en steeg in het klassement naar de vierde plaats met aansluiting naar de kop. Martins behaalde twee derde plaatsen en is nog steeds koploper in de titelstrijd, al zijn de verschillen minimaal, met Alexander Smolyar op slechts drie en Oscar Piastri op negen punten achterstand.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR


start-zaterdag


Race 1: Colombo controleert
Na het doven van de lichten behield poleposition rijder Colombo de leiding, ondanks druk van Oscar Piastri op weg naar de eerste bocht. Daarachter streden Victor Martins, Alexander Smolyar en Caio Collet om de posities. De safety car moest op de baan verschijnen na een spectaculaire crash tussen Amaury Cordeel (MP Motorsport) en Petr Ptáček (Bhaitech Racing).

  piastri
Oscar Piastri

De race werd na drie ronden voortgezet en het was weer Colombo die overheerste, en na een serie ronderecords, meer dan drie seconden sneller dan Yifei Ye vorig jaar, vergrote de Italiaan zijn voorsprong op Oscar Piastri en Victor Martins. Dat was gelijk het podium met Alexander Smolyar als vierde voor de nieuwkomers Caio Collet, Kush Maini, Ugo de Wilde en João Vieira.
  zaterdag-podium-colombo

Uitslag Race 1finish-colombo-zaterdagRace 2: Een perfect weekend voor Lorenzo Colombo

Lorenzo Colombo had wederom van poleposition een wereldstart, terwijl Oscar Piastri en Petr Ptáček heel moeilijk wegkwamen. Alexander Smolyar profiteerde hier gelijk van en schoot door naar de tweede plaats voor Victor Martins en Caio Collet, die beter wegkwam dan Kush Maini.
  smol Alexander Smolyar


Colombo had het nog makkelijker dan gisteren en werd afgevlagd met bijna negen seconden voorsprong op Alexander Smolyar en Victor Martins. De als vierde geëindigde Caio Collet won zijn vierde Hankook Trophy, die wordt uitgedeeld aan de hoogst geklasseerde rookie. Daarachter reed Sebastián Fernández en Oscar Piastri, die in de slotfase te sterk waren voor de Belgen Amaury Cordeel en Ugo de Wilde. Xavier Lloveras (Global Racing Service) en João Vieira maakten de top tien compleet. De volgende twee wedstrijden worden gereden in het weekend van 25-27 juli op het circuit van Spa-Francorchamps.

Uitslag Race 2

Stand na acht races

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet