Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Julien Andlauer wint eerste race in Barcelona

andlauer

Een perfecte seizoensstart voor de enige tiener in het 28 wagens tellende veld. Julien Andlauer won vanaf poleposition de eerste wedstrijd van de Porsche Mobil 1 Supercup op het circuit van Barcelona-Catalunya . Ayhancan Güven en Michael Ammermüller werden tweede en derde In de ProAm klasse won Roar Lindland. Jaap van Lagen presteerde naar behoren en werd vijfde. Een prima debuut voor Max van Splunteren die zich als tiende liet afvlaggen. De tweede Team GP Elite rijder Jesse van Kuijk wist zich tot halverwege de race op te werken naar het middenveld maar moest in de slotfase nog een flink aantal plaatsen toegeven. De 22ste plaats werd zijn deel. De vierde Nederlander Michael Verhagen kreeg een tik van de ruw rijdende Dylan Pereira, spinde op de baan, waar gelukkig niemand hem raakte. De MRS CUP-Racing rijder wist zich vanaf de laatste plaats nog op te werken tot een 24ste positie.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: PR

Het startveld van 28 rijders, verdeeld over 17 nationaliteiten zorgden in de beginfase van de wedstrijd voor een hoop actie. Andlauer koos gelijk na de start de binnenkant om zich tegen Güven te verdedigen. Zij aan zij dueleerden zij in de eerste paar bochten, waar Andlauer als winnaar tevoorschijn kwam. Max van Splunteren moest zich tegen een flink groep achter hem verdedigen en reed rond op de 12de plaats. Van Lagen wist zich vanaf de zesde positie één plaats goed te maken op Tio Ellinas. Dylan Pereira viel op door een erg ruwe rijstijl. Na zich eerst verremt te hebben, en een flink aantal plaatsen verloor, spinde hij midden in het veld na een duel met Van Splunteren. Het mag een wonder heten dat niemand de Luxemburger raakte. Even later tikte hij Verhagen aan, die in een wilde spin terecht kwam. Clement Mateu schrok daar zo van dat na een uitwijk manoevre naar rechts de Porsche muurvast in het grind vast kwam te staan. De safety Car kwam de baan op voor het nodige opruimwerk. Na de herstart verloor Van Lagen zijn plek weer aan Ellinas, maar beide rijders schoven in de slotfase weer een plek op na een foutje van Mikkel O. Pedersen. Max van Splunteren had zichzelf naar een prima tiende plaats gemanoeuvreerd.

  jesse
Jesse van Kuijk in actie


Aan kop had Andlauer niets meer te vrezen en het was tweede man Güven die zich moest verdedigen tegenover de huidige kampioen Michael Ammermüller. In deze podiumvolgorde kwamen zij over de finish. Tio Ellinas werd vierde gevolgd door een tevreden Jaap van Lagen.

  van-lagen

Met de vijfde plaats voldeed Jaap aan zijn eigen doelstelling. "Om voorin mee te doen is het zaak om iedere race een top 5 resultaat te scoren. De eerste 12 kampioenschapspunten zijn in ieder geval weer binnen", meldt de routinier tevreden. "Het is de kunst om iets beter te kwalificeren, dan komt ook het podium in het zicht."

Het verloop van het weekeinde stemt Jaap tot tevredenheid. "Het is fijn werken met mijn engineer en de andere mensen van Martinet by Almeras. Ik heb alvast zin in de volgende race op Monaco. Vorig jaar eindigde ik daar als vierde en het doel is om dat te overtreffen."

  andlauer-actie

Uitslag:

1. Julien Andlauer (BWT Lechner Racing) 14 ronden in 27:23.625
2. Ayhancan Güven (Rookie) (martinet by ALMERAS)+3.225
3. Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) +3.698
4. Tio Ellinas (Momo Megatron Lechner Racing) +5.471
5. Jaap van Lagen (martinet by ALMERAS) +6.233
6. Mikkel O. Pedersen (Dinamic Motorsport)+6.752
7. Al Faisal Al Zubair (Lechner Racing Middle East) +7.516
8. Jaxon Evans (FACH AUTO TECH) +10.075
9. Gianmarco Quaresmini (Dinamic Motorsport) +11.272
10. Max van Splunteren (Rookie) (Team GP Elite) +12.990
22. Jesse van Kuijk (Rookie) (Team GP Elite)+30.092
24. Michael Verhagen (MRS CUP-Racing) +41.696

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet