Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbel succes voor Marck Harteveld bij Festival of Power

funnycar
Kevin Chapman

De Funny Cars blonken de afgelopen jaren niet uit in het maken van probleemloze en snelle runs. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. Kevin Kent zette in de eliminaties met 4,24 en 4,23 seconden snelle tijden op de klokken en verbeterde met zijn 4,236 seconden en 286,49 mph beide bestaande records voor de klasse. De winst in de finale ging echter naar Kevin Chapman die het in de finale tot een eveneens nette 4,45 seconden schopte.

woollatt
Steve Woollatt

In de Top Fuel Bike klasse verbeterde Steve Woollatt zijn persoonlijk record tot 6,062 seconden en lijkt op weg naar zijn eerste 5,9-seconden run.

venables.01
Steve Venables

In de klasse Super Street Bike werden weer grenzen verlegd waarbij de gereden tijden bij diverse rijders elders in Europa tot bezorgde gezichten zullen hebben geleid. Steve Venables scherpte de records namelijk aan tot 6,815 seconden en 211,92 mph.

wheelie.08

De baan van Santa Pod Raceway was weer in uitstekende conditie en de zon maakte het helemaal af waardoor de grip uitstekend was. Het gevolg, de nodige wheelies bij zowel de auto's als de motoren.

wheelie.01

wheelie.05

wheelie.09

wheelie.06

wheelie.07

wheelie.10
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet