Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbel succes voor Marck Harteveld bij Festival of Power

belt
Kars van den Belt

In tegenstelling tot bij de auto's kwamen er bij de motoren in meerdere klassen Nederlandse rijders aan de start. Meest succesvolle landgenoot was hierbij Kars van den Belt. In de Funny Bike klasse zette Van den Belt in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken en wist vervolgens met tijden van 7,27 en 7,21 seconden tot de finale door te dringen. Daarin ging er echter technisch iets mis waardoor de Nederlander genoegen moest nemen met de runner-up positie.

maduro.02
Rudolfo Maduro

In de klasse Comp Bike kwamen maar liefst vijf Nederlandse rijders aan de start. Rudolfo Maduro schopte het in de kwalificatie tot de derde tijd, gevolgd door Thurtny Martina, Den Antonia, Margot Schmidt en Valentijn Sandtke.

schmidt.02
Margot Schmidt

Maduro schakelde in de eerste eliminatieronde Schmidt uit, maar sneuvelde vervolgens in de halve finale.

DSC 4117
Thurtny Martina

antonia
Den Antonia

Martina klopte in de eerste ronde Antonia, maar kon in de halve finale niet meer aan de start verschijnen. Sandtke bleek in de kwalificatie al schade te hebben opgelopen en liet, om erger te voorkomen, de eliminaties aan zich voorbij gaan.

nimmen.02
Chris van Nimmen

In de Super Twin Top Gas klasse was Chris van Nimmen een van de drie deelnemers. De Belg zette de tweede kwalificatietijd op de klokken, maar sneuvelde door technische problemen in de halve finale. In E.T. Bike met Hazratali en Moenauwarali Nazaral twee Nederlanders aan het vertrek. Het tweetal schopte het in de kwalificatie tot de 9de respectievelijk 12de tijd en werd in de kwartfinale en halve finale uitgeschakeld.

tebenham.02
John Tebenham

Na een afwezigheid van vijf jaar keert John Tebenham dit seizoen terug in de sport en doet dat ook meteen met een dubbele inzet. Tijdens het Festival of Power maakte de Engelsman in de klasse (Super) Pro ET zijn rentree met deze Ford Pop. De auto was vorig jaar al bij Andy Robinson Race Cars voor een volledige verbouwing toen Tebenham in Hockenheim de kans niet voorbij kon laten gaan om de Pro Modified-bolide van Marco Maurischat over te nemen. Als alles volgens plan verloopt, rijdt Tebenham met de Corvette het volledige FIA EK Pro Modified en waar het zo uitkomt (Main Event en Euro Finals) met de Ford Pop in Super Pro ET.

mari.01
Mari Udtian

mari.03

Mari Udtian, de jongere zus van Maja, komt uit in de klasse Super Comp met de dragster waarin onder andere haar vader nog geracet heeft. Maja kwalificeerde zich op plek één, maar werd in de halve finale uitgeschakeld door latere winnaar Leah Kellett.

islanders
Islanders

De familie Udtian woont op het voor de Noorse kust gelegen eiland Frøya en had er met de teambus al een reis van dik 2.500 kilometer opzitten voordat er op Santa Pod geracet kon gaan worden.

maja mari
Maja en Mari Udtian
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet