Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

F1/FE: Max Verstappen moet FIA "taakstraf" dit weekend in Marrakesj ondergaan

Vrij onverwacht. Max Verstappen moet de FIA "taakstraf" die hij naar aanleiding van het incident met Esteban Ocon eind vorig jaar in Brazilië kreeg opgelegd, morgen tijdens de e-Prix van Marokko ondergaan, zoals de website e-racing365.com als eerste vanuit Marrakesj wist te melden.

2019 Max Verstappen

Tekst en Foto Willem J. Staat

Max Verstappen moet FIA "taakstraf" dit weekend in Marrakesh ondergaan
In een perscommunique dat eerder vanavond werd uitgegeven verklaart de FIA het volgende "De Stewards hadden begrip voor het feit dat Max Verstappen kwaad was over het incident met Ocon en men aanvaardde zijn verklaring dat het niet de bedoeling was om hem te raken maar dat hij getriggerd werd en zijn emoties de vrije loop liet.

Hoewel de Stewards begrip hebben voor de passie van Verstappen hebben ze wel vastgesteld dat sporters op dit niveau op passende wijze als rolmodel voor andere coureurs moeten handelen. In dit opzicht is Verstappen te kort geschoten.

Verstappen moet zich vandaag of morgen in Marrakesj melden. Vitantonio Liuzzi is als steward verantwoordelijk voor de rijders en zal met de andere stewards beslissen welke rol voor Verstappen het meest geschikt is."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet