Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Zanardi testte BMW M8 GTE op Daytona

Alex Zanardi testte recentelijk op de Daytona International Speedway met de BMW M8 GTE van Rahal Letterman Racing die speciaal aan zijn wensen werd aangepast. Over enkele weken komt Alex samen met John Edwards, Jesse Krohn en Chaz Mostert in de 24U van Daytona uit.


Alex Regen


Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Zanardi testte BMW M8 GTE op Daytona
Voordat er over enkele weken voor de eerste maal in het kader van de Rolex 24 Hours getest gaat worden maakte Alex Zanardi. Voor Zanardi's teamgenoten beschikt deze auto over gewone pedalen. Verder beschikt de auto over een handgestuurde rem en gedurende de rijderswissel beschikt Alex over zijn eigen stuurwiel dat hem in staat stelt om te accelereren en gas te geven.

De test op Daytona vond onder wisselvallige omstandigheden plaats waarbij Zanardi en Edwards de auto deelden. Daarbij werd vooral veel aandacht besteed aan de rijderswissel. Deze moet zo snel mogelijk tussen Alex en zijn niet gehandicapte teamgenoten plaatsvinden.

Alex Zanardi: "Ik kreeg een warm welkom bij RLL. Fantastisch om van zo'n prachtige organisatie en professioneel team deel uit te mogen maken. Toen ik hier aankwam was ik behoorlijk onder de indruk van de oppervlakte van deze faciliteit. Het ziet eruit als een koninkrijk en was eigenlijk nogal intimiderend. Ik ben natuurlijk hier om BMW te dienen en om te genieten.

Gedurende de lange testdag waren er nogal wat uitdagingen. Regen, ik moest het circuit en de auto leren kennen. Vervolgens moest ik het opnieuw leren kennen omdat ik 's avonds pas op slicks kon rijden. Het was moeilijk om direct alle rempunten en verschillende lijnen in het donker te vinden. Ook wilde ik geen fouten maken en de auto niet beschadigen. Over het resultaat en hetgeen ik geleerd heb, ben ik erg tevreden. Ik denk dat het erg nuttig was over hetgeen we gedaan hebben. We konden het programma voltooien en met veel informatie naar huis gaan. Voor het team en BMW M Motorsport was het erg positief en we zullen zeker vooruitgang boeken." In de No 25 inschrijving zullen Tom Blomqvist, Conor de Phillippi en Colton Herta zich verder voorbereiden op de 24 Uur van Daytona. Bij de 24U van Daytona komt de Oostenrijker Phillipp Eng eveneens in actie. De pre-event test staat gepland van 4-6 januari a.s.

Alex Daytona 1

 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet