Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Sauber verkiest Giovinazzi boven Ericsson voor 2019

giovinazzi1

Antonio Giovinazzi wordt in 2019 de teamgenoot van Kimi Räikkönen bij Sauber. De Italiaan wordt bij het Zwitserse team geplaatst als Ferrari-junior, op dezelfde manier als waarop Charles Leclerc dit jaar voor Sauber uitkomt.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sauber F1

De strijd om de tweede Sauber van 2019 ging tussen Giovinazzi en de huidige coureur Marcus Ericsson, die wordt gesteund door de eigenaren van Sauber. Het contract dat Ferrari als motorleverancier met Sauber heeft, gaf echter de doorslag: de Italianen mogen één coureur bij Sauber 'plaatsen' en dat hebben ze nu met Giovinazzi gedaan.

Sauber maakte duidelijk dat de keuze van Räikkönen onafhankelijk van de Ferrari-deal plaatsvond, omdat de kans om een coureur te tekenen met een dergelijke ervaring te mooi was om te laten liggen.

giovinazzi2

Daarmee komt na vijf seizoenen Sauber mogelijk een einde aan de F1-carrière van de Zweed, die maar liefst 91 GP's in de achterhoede meereed, met een achtste plaats in de GP van Australië van 2015 als beste resultaat.

Antonio Giovinazzi brengt na een lange droge periode Italië eindelijk terug op de F1-grid. Giovinazzi viel bij Sauber vorig jaar al twee keer in voor de geblesseerde Pascal Wehrlein en vervulde daarna zijn reserverol bij het team, waarbij hij verschillende keren in de vrijdagochtendtrainingen voor het team uitkwam. De Italiaan testte ook voor Ferrari en Haas.

In 2016 reed Giovinazzi zijn laatste volledige raceseizoen: als teamgenoot van Pierre Gasly bij het dominante Prema-team werd hij achter de Fransman tweede in het GP2-kampioenschap van dat jaar.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet