Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Nissan verwerft belang in E-Dams-team

180912 FE Nissan 2
Het E-Dams-team testte al met de nieuwe Formule E-auto, ondermeer eerder deze week op Calafat

Nadat eerder al bekend werd dat Nissan vanaf het komende seizoen de positie van Renault als technisch partner van het E-Dams-team in de Formule E inneemt, heeft het Japanse merk nu ook een belang in het team van Jean-Paul Driot verworven. Voor E-Dams, dat in de afgelopen vier Formule E-seizoenen drie maal de team- en twee maal de rijderstitel won, betekent de samenwerking met Nissan een nieuwe stap. Het Japanse merk beschouwt zichzelf als de wereldleider op het gebied van elektrische auto's met meer dan 350.000 verkochte Nissan Leafs.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Voor de eerste ervaringen van Nissan in de Formule E is het zinvol om de samenwerking met E-Dams aan te gaan en gebruik te kunnen maken van de ervaring van het team, dat races en titels gewonnen heeft", zegt Roel de Vries, de Nederlandse vice-president van Nissan die verantwoordelijk is voor de wereldwijde marketing en strategie van het merk.

180912 FE Nissan 1
Nissan-vice-president Roel de Vries, DAMS-teambaas Jean-Paul Driot en Nissan-sportdirecteur Michael Carcamo (vlnr)

Terwijl Europese merken in de rij staan voor de Formule E, is Nissan de eerste Japanse fabrikant die in de serie met elektrisch aangedreven formulewagens stapt. De deelname aan de serie maakt deel uit van het 'Nissan Intelligent Mobility'-concept, waarbij de sportieve activiteiten het 'performance'-aspect van de elektrische auto's moeten benadrukken.

Wie er het komend seizoen als rijders in de Formule E voor het E-Dams-team aan de start komen, staat nog niet vast, maar het ligt in ieder geval in de lijn der verwachting dat oud-kampioen Sébastien Buemi deel blijft uitmaken van de rijdersbezetting. Dit ondanks het feit dat Buemi gelijktijdig in het FIA WEC voor Nissan-concurrent Toyota uitkomt. Eerder deze week testte het team samen met diverse andere teams in het Spaanse Calafat, waarbij volgens onbevestigde geruchten ook de Belgische F1-rijder Stoffel Vandoorne in de auto zat.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet