Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Shell V Power Racing viert 1988 zege op Sandown in retro stijl

Voor de Supercars-wedstrijd op Sandown zijn de beide Ford Falcons van Fabian Coulthard en Scott McLaughlin in het Shell retro kleurenschema gespoten. Exact dezelfde beschildering waarin teambaas Dick Johnson exact 30 jaar geleden op Sandown won.

2018 Retro DJRTP 1
Zelfs in moderne tijd blijven de retrokleuren eigenlijk onsterfelijk.


Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske

Shell V Power Racing viert 1988 zege op Sandown in retro stijl
Shell V Power Racing ofwel DJR Team Penske viert de 30e verjaardag van Dick Johnsons overwinning op Sandown met een special kleurenschema. Een eerbetoon aan de Shell Ultra Hi Racing Ford Sierra RS 500 Cosworth. Zowel de auto's van Fabian Coulthard en Scott McLaughlin zijn eenmalig van dit kleurenschema voorzien.

1988 betekende voor Dick Johnson een dominant seizoen. Het team van Dick Johnson won acht van de negen races en het betekende tevens zijn vierde Australische toerwagentitel. Teamgenoot John Bowe eindigde als tweede in het kampioenschap.

Dick Johnson: "Die Sierra's waren de beste toerwagens op de planeet en wij waren zeker "On the top of our Game" Het zien van dit klassieke schema is erg bijzonder en doet veel herinneringen naar boven brengen. Je kunt nauwelijks geloven dat dit alweer 30 jaar geleden is, maar het is fantastisch om deze tijden opnieuw tot leven te brengen. Hopelijk zijn we op Sandown net zo succesvol als in 1988.De Sandown 500 vindt in het weekend van 14-16 september plaats.

2018 DJRTP 2
Welke Sierra fan herinnert zich niet deze kleuren. Ook in Europa werd er zelfs met dit schema geracet.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet