Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Audi en BMW bepalen tempo op trainingsdag Bathurst

180202 Bathurst Friday Audi
Fred Vervisch was in de Valvoline-Jamec Pem-Audi het snelste op vrijdag in Bathurst

Op de trainingsdag voorafgaand aan de Liqui Moly Bathurst 12 Hour van dit weekeinde reed de Belg Fred Vervisch in de Valvoline-Jamec Pem Racing-Audi R8 LMS van het Audi Sport Team Melbourne Performance Centre de snelste tijd. In de vierde en laatste trainingssessie kwam Vervisch tot een tijd van 2:03,136 minuten. "Niet slecht voor een eerste keer en zeker beter dan ik verwacht had. Het is mooi om bovenaan te staan, maar dat is vooral waar je zondag wilt zijn", aldus de 31-jarige Belg, die de auto met het startnummer 22 deelt met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde en de Australische routinier Garth Tander. Audi en BMW bepaalden tijdens de trainingen het tempo en zo eindigde de BMW M6 GT3 van het BMW Team Schnitzer met Chaz Mostert, Marco Wittmann en Augusto Farfus op de tweede plaats in de gecombineerde tijdenlijst met een achterstand van 0,25 seconden op de MPC-Audi. De derde tijd was voor de andere Jamec-Pem-Audi met Christopher Mies, Christopher Haase en Markus Winkelhock.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PRDe laatste trainingssessie van de dag werd voortijdig gestaakt na een aanrijding tussen de Baigent Racing-BMW M4 GT4 met eigenaar Kent Baigent aan het stuur, en de Scott Taylor Motorsport-Mercedes-AMG GT3, op dat moment bestuurd door Max Twigg. Bij 'The Chase' kwamen de twee auto's met elkaar in botsing, waarop de BMW hard crashte. Mercedes-rijder Twigg belandde in de grindbak, maar kwam met de schrik vrij. Baigent daarentegen werd voor controle naar aanleiding van rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl de BMW zodanig beschadigd raakte dat die werd teruggetrokken voor de race. In de GT4-klasse eindigde de ProSport Performance-Porsche Cayman GT4 met onder anderen Max Braams bovenaan. De Carrera Cup Asia-Porsche, waarin Chris van der Drift als een van de rijders in actie komt, was het snelst in de Porsche Cup-klasse.

180202 Bathurst Friday CCAsia
Het team Porsche Carrera Cup Asia met Chris van der Drift eindigde bovenaan in de Porsche Cup-klasse

Het Bentley Team M-Sport heeft er al een lange dag in Bathurst op zitten. Zoals gemeld kwamen de raceauto's en het materiaal vanwege een vertraging bij het zeetransport veel later dan gepland aan. Op donderdag arriveerden de vijf containers in Melbourne, werden vervolgens in een tien uur durende rit per vrachtwagen naar Bathurst vervoerd en kwamen daar om 3.00 uur plaatselijke tijd aan. Vervolgens konden de monteurs meteen aan de slag met het opbouwen van de pitbox en het prepareren van de auto's, die inderdaad op tijd klaar waren om aan de trainingssessies te kunnen deelnemen. Ook het Mercedes-AMG-team Strakka, dat een gedeelte van het materiaal in de containers had laten meekomen, is inmiddels volledig voorzien.

180202 Bathurst Friday Schnitzer
Voor het eerst sinds het WK Toerwagens in 1987 keerde Schnitzer terug naar Bathurst
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet