Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

WTCR: Hyundai-team BRC legt Tarquini en Michelisz vast voor FIA WTCR 2018

180130 WTCR aankondiging Huyundai
Twee nieuwe Hyundai i30 N TCR's staan klaar in de hal van het BRC Racing Team

Er is de nodige beweging op het toerwagenfront. Nadat gisteren Audi de volledige line-up voor de DTM bekendmaakte, inclusief het aantrekken van onze landgenoot Robin Frijns, is er nu een interessante ontwikkeling in de nieuwe FIA World Touring Car Cup (WTCR). Het Italiaanse BRC Racing Team heeft voor het komende seizoen de Italiaanse oud-wereldkampioen Gabriele Tarquini en de Hongaarse routinier Norbert Michelisz aangetrokken om de beide Hyundai i30 N TCR's van het team te besturen. Voor Tarquini is dit een logische volgende stap na het ontwikkelingswerk van de Hyundai-toerwagen, terwijl Michelisz de overstap maakt vanuit het Honda-fabrieksteam JAS in het FIA WTCC.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het BRC-team, gevestigd in Cherasco nabij Turijn, leverde vorig jaar al technische en logistieke ondersteuning aan Hyundai Motorsport Customer Racing bij de ontwikkeling en het testprogramma van de nieuwe i30 N TCR. Gabriele Tarquini zorgde bij de eerste TCR-races van de nieuwe auto in oktober in China al voor de eerste overwinning. In totaal zes races leverden twee zeges, drie podiumplaatsen, één pole-position en drie snelste raceronden op. "Nadat ik vorig jaar de leiding had bij het testwer van de i30 N TCR ken ik de auto heel goed", aldus de 55-jarige Tarquini. "Dit seizoen is een fantastische gelegenheid om de ervaring van mezelf en het team te benutten om in de voorste gelederen van het nieuwe kampioenschap mee te strijden. Ik kijk uit naar een volledig seizoen in het kampioenschap dat zwaar en fel bevochten zal zijn."

180130 WTCR Tarquini
Gabriele Tarquini zorgde vorig jaar al voor de eerste Hyundai-overwinning in de TCR-serie

Norbert Michelisz was jarenlang in het FIA WTCC actief met Honda, eerst via het team van Zsoltan Zengö en de laatste twee jaar als fabrieksrijder, maar moest op zoek naar een andere optie toen Honda en JAS Motorsport het fabrieksprogramma met het einde van het WTCC stopzetten. "Nu ga ik aan de slag met een nieuw team, een nieuwe auto en in een nieuw kampioenschap, wat voor mij een grote motivatie is", zegt de 33-jarige Hongaar. "Ik kijk ernaar uit om weer met Gabriele te werken en van zijn ervaring te kunnen leren. Vorig jaar bleek dat de i30 N TCR en BRC Racing Team het sterkste pakket vormden, dus ik ben er zeker van dat we dit jaar voor overwinningen en de titel kunnen strijden."

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet