Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
A1GP

A1GP: Team Nederland heropgeladen voor tweede seizoenshelft

Na een pauze van een maand begint A1 Team Nederland in Taupo, Nieuw Zeeland aan de tweede helft van het A1GP-seizoen. Op het gloednieuwe circuit van Taupo wordt de zesde race van dit seizoen verreden. Na een lange reis is het team begonnen met de voorbereidingen.

Tekst: Daan Jeuken/PR

Het team heeft zich gedurende de pauze weer volledig op kunen laden om voluit te gaan en is na de diskwalificatie in Indonesië nog eens extra gebrand op een heel goed resultaat dit weekend.
Voor alle teams is het circuit volledig nieuw en het zou dan ook wel eens erg spannend kunnen worden op de bochtige baan, waar de toeschouwers een compleet vrij zicht hebben op bijna de gehele baan.
A1 Team Nederland-coureur Renger van der Zande liep vanochtend al een rondje over het circuit om de baan te verkennen voor zijn Rookie-sessie op vrijdagochtend. “Het is een leuke baan, lijkt een beetje op een kartcircuit. Ik ben voor het eerst in Nieuw Zeeland en het land is erg mooi, veel spectaculaire natuur en dus ook een mooi circuit. Je kunt bijna de gehele baan zien en dat is erg speciaal. Ik heb er wel zin in. Het mooie weer is er ook, dus volgens mij ga ik me wel vermaken. Het is top hier”.

Jeroen Bleekemolen kijkt er erg naar uit om weer te racen na de pauze van een maand: “De laatste paar jaar had ik veel races, bijna iedere week en als je dan een maand lang geen race hebt ga je het toch wel missen. Ondanks de reis van veertig uur kun je niet wachten om weer in het vliegtuig te stappen en hierheen te komen en te racen. De baan is interessant, het is niet een heel snel circuit. Niemand kent de baan nog en dat is denk ik goed voor ons. Natuurlijk kun je pas echt wat zeggen over de baan als je eenmaal gereden hebt.”

Het circuit van Taupo, gelegen in een spectaculair landschap vlak onder Tauhara Mountain en vlak bij Lake Taupo heeft een lengte van 3,5 km en is van een clubcircuit in korte tijd omgebouwd tot een volwaardig racecircuit met een FIA 2-goedkeuring. Het is de eerste keer dat Nieuw Zeeland gastheer is van een groot internationaal autosportevenement en de race is dan ook compleet uitverkocht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet