Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit Hongkong

Paddock
Blik op de Formule E-paddock met de fraai verlichte hoogbouw van Hongkong Central op de achtergrond

Afgelopen weekeinde vond op het 1,86 kilometer korte Harbourfront Circuit in Hongkong Central de start van het seizoen 2017/2018 in het FIA Formule E-kampioenschap plaats. AUTOSPORT.NL was ter plekke - na de FIA WEC in Sjanghai, Japans Super GT in Motegi en de Grand Prix van Macau ons vierde evenement in Azië in vijf weken tijd - en deed verslag van de races inclusief voor- en naspel. Hongkong is altijd een fijne stad om te zijn en we vermaakten ons, net als eerder dit jaar al in New York, wederom zeer met de beide Formule E-wedstrijden, die volop actie boden. Natuurlijk halen die-hard-autosportfans er nog steeds hun neus voor op, maar de gestage toestroom van fabrikanten en sterke coureurs in de serie en de toenemende mediabelangstelling geven aan dat er veel positieve elementen aan de Formule E zitten. Bovendien brengt de serie met races in grote steden de autosport naar het publiek, in plaats van omgekeerd. En de opnamen van de raceauto's met de schitterende skyline van Hongkong Central op de achtergrond zijn indrukwekkend te noemen. Wat we rondom de races verder nog ontdekten, was genoeg voor een sfeerreportage.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Audi/Michael Kunkel (1), Stefan Bomhard (1)

IMG 9764

Een van de eersten die we in de paddock troffen, was André Couto, in Portugal geboren maar met Macanese nationaliteit. Couto is tevens de enige coureur uit Macau die, in het jaar 2000, de Formule 3-Grand Prix van Macau wist te winnen. Het afgelopen weeekeinde was hij de eerste die de voor dit seizoen in de Formule E nieuw ingestelde positie van 'drivers' steward' bekleedde. "Het gaat inmiddels weer wat beter met me, maar in topconditie ben ik nog niet", verklaarde Couto, die afgelopen juli zwaar crashte tijdens een race van het Chinees GT-kampioenschap op Zhuhai en daarbij een lendenwervel brak.

IMG 9765

Op vrijdagmiddag was er een zogeheten 'media pen' waarbij alle coureurs beschikbaar waren voor interviews. Met 500 geaccrediteerde journalisten werd van deze mogelijkheid op grote schaal gebruik gemaakt.

IMG 9767

Drievoudig Le Mans-winnaar André Lotterer is dit jaar één van de nieuwkomers in de Formule E, de Duitser met Belgische wortels rijdt voor het Chinese Techeetah-team.

IMG 9768

Deze verslaggeefster interviewt NIO-coureur Oliver Turvey voor een videobijdrage en houdt haar notitieboek met vragen goed bij de hand.

IMG 9770

Na de interviews was het tijd voor de 'track walk', waar we ook een rondje meeliepen. De wegen die het circuit vormden waren nog gewoon opengesteld voor het verkeer, dus het leverde af en toe wat spannende situaties met taxi's en bestelbusjes op, maar uiteindelijk ging het allemaal goed.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet