Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Div: Groeten uit Macau 2017

IMG 9530
Geen Aziatische races zonder promotiedames, zoals hier bij de VLT-Bamboo-Porsche van Darryl O'Young

Ja, met de nodige vertraging vanwege diverse andere bezigheden die om voorrang vroegen, maar hier alsnog onze 'Groeten uit Macau', na de wederom spraakmakende 64e editie van de Grand Prix aldaar. Het was opnieuw een evenement met een gevarieerd programma van GT's, toerwagens, eenzitters en motorfietsen, waarbij in die laatste categorie helaas een dodelijk ongeval te betreuren viel. Daaruit blijkt maar weer eens het risico dat met Macau verbonden is, zeker op de motorfiets, maar dat is aan de andere kant juist ook datgene waardoor coureurs er zo graag rijden. Wat we rondom de races allemaal zagen, leverde voldoende op voor onze gebruikelijke impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 9478

Het is een goede traditie dat er op woensdagmiddag voorafgaand aan het evenement een mediasessie wordt georganiseerd om wat foto- en filmmateriaal en interviews te genereren. Het bureau PR Plus uit Hongkong, onder de bezielende leiding van Nikki Kemp en Melanie Ho, had ditmaal gekozen voor een 'penalty shoot-out' tussen teams van F3-, WTCC-, GT- en motorcoureurs, aangevuld door leerlingen van een lokale school.

IMG 9474

Carlin-Formule 3-coureur Devlin Defrancesco neemt een penalty.

IMG 9487

Ondertussen staat Honda-rijder Renger van der Zande de FIA Media Delegate van de GT en F3 World Cup, John Smailes, te woord.

IMG 9494

Diverse voormalige Macau-winnaars in de GT-race: vlnr Laurens Vanthoor, Maro Engel, Lucas di Grassi, Augusto Farfus, Felix Rosenqvist, Daniel Juncadella en Edoardo Mortara.

IMG 9505

De GT-rijders kwamen als winnaars uit de bus en Nico Müller, de enige die geen penalty in het doel wist te schieten, mocht de bijbehorende beker in ontvangst nemen.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet