Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten uit Hockenheim - Finale 2017

2017 GT 500 DTM
De seizoensfinale bood ook een vooruitblik op de toekomst: Japanse GT500 en DTM

Afgelopen weekeinde waren we op de Hockenheimring Baden-Württemberg voor de seizoensfinale van de DTM en de partnerseries FIA EK F3, Audi Sport TT Cup en Porsche Carrera Cup Deutschland. Prachtig herfstweer, de beslissing die in allevier de series nog moest vallen, een live-concert van een in Duitsland wereldberoemde band op zaterdagavond en de demonstratie van de auto's uit de Japanse Super-GT-serie waren genoeg om niet minder dan 152.000 bezoekers naar het circuit te trekken, een nieuw record. Voor het eerst sinds tijden zaten de tribunes in het Motodrom weer eens echt vol, een heerlijke aanblik. De betrokken merken en sponsors pakten aan het eind van het seizoen nog eens flink uit, genoeg stof derhalve voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, René de Boer, PR

2017 Crew Rosberg


Blijdschap bij het Audi Sport Team Rosberg na het winnen van de teamtitel en het rijderskampioenschap met René Rast.

2017 Ulrich belt

Dr. Ullrich stuurt het goede nieuws door via WhatsApp.


2017 Fans Rast

Ook de fans van René Rast waren blij met het succes. Selfies met de nieuwe kampioen.

2017 Green Fans

Fans van Jamie Green lieten zich eveneens niet onbetuigd.

2017 Rockenfeller Rast

Zo, nu eerst een...

Rast Rosberg

's Avonds werd het kampioenschap bij Audi intern gevierd, waarbij ook teameigenaar Keke Rosberg en zijn zoon Nico aanwezig waren. De twee hadden thuis in Monaco de finale gevolgd, maar toen de titel een feit was, stapten ze direct in Cannes in het vliegtuig naar Duitsland. In plaats van zoals gepland in het nabijgelegen Speyer moest de privéjet voor de landing uitwijken naar Frankfurt, zodat de Rosbergs alsnog een dik uur in de auto zaten. "Hadden we net zo goed een lijnvlucht kunnen nemen", mopperde vader Keke, die toch wel blij was met dit succes van zijn team.

Rosberg team

Van links naar rechts: Nico Rosberg, René Rast, Keke Rosberg, Jamie Green en teambaas Arno Zensen.

Afscheid Ullrich

Zondagavond werd bij Audi ook afscheid genomen van Dr. Wolfgang Ullrich, die eind dit jaar dan toch echt met pensioen gaat. Dieter Gass, zijn opvolger (r.) is al enkele jaren in functie, maar krijgt na het vertrek van Ullrich dan echt volledige zeggenschap over de sportactiviteiten bij het Beierse merk.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet