Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Eerste Xfinity-zege voor Alex Bowman in Charlotte

Alex Bowman behaalde met de No 42 Ganassi-Chevrolet zijn allereerste Xfinity-zege in een wedstrijd die vanwege uren werd uitgesteld. Vier rijders werden gisteravond voor de playoffs uitgeschakeld.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Bowman
Alex Bowman op weg naar zijn alereerste NASCAR-overwinning.


Eerste Xfinity-zege voor Alex Bowman in Charlotte
Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Alex Bowman er ruim 32 aan de leiding en behaalde zijn allereerste NASCAR zege. Voor Bowman, die een moeilijke weg op de NASCAR carriere-ladder aflegde één van de mooiste momenten uit zijn carriere.

Alex Bowman: "Een droom is werkelijkheid geworden. Ik wil Mr. Hendrick en Chip Ganassi hiervoor bedanken. Het is altijd weer een tijdje geleden dat ik geracet heb. Ik was erg verheugd dat we zo competitief waren."

In zijn vijfde Xfinity-start dit jaar eindigde Sam Hornish Jr. als tweede. Daarachter volgden Ryan Blaney, Austin Dillon en Brennan Poole.
In de playoffs zijn Michael Annett, Blake Koch, Brendan Gaughan en Jeremy Clements uitgeschakeld.

Met een ongeplande pitstop voor een vibratie en een los wiel in de pitlane beleefde Matt Tifft een avontuurlijke dag. Hij eindigde als tweede en staat in de tussenstand van het kampioenschap eveneens tweede.

JGR Racing-coureur Daniel Suarez reed van pole 111 ronden aan de leiding maar speelde na een lange pitstop 38 ronden voor het einde geen rol van betekenis meer. Door slordig werk van zijn crew in de pitlane viel hij naar de 26e plek terug. Uiteindelijk werd het nog een achtste plek. Erik Jones en Daniel Suarez schreven beiden wedstrijdsegmenten op hun naam.

2017 Alex Bowman
Voor de eerste maal in Victory Lane. Alex Bowman.

Uitslag
1. Alex Bowman Chevrolet 200 ronden
2. Sam Hornish Jr. Ford 200 ronden
3. Ryan Blaney Ford 200 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
5. Brennan Poole Chevrolet 200 ronden
6. Cole Custer Ford 200 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
8. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
9. Matt Tifft Toyota 200 ronden
10. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet