Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Giedo van der Garde, World Series perfecte aansluting naar F1

Zoals bekend is Giedo van der Garde bevestigd voor de Renault World Series met het Victory, enkele dagen nadat hij eveneens een contract als derde rijder had afgesloten met het Super Aguri F1 Tean.

tekst Willem J. Staat/PR

Hoe is de deal met Victory tot stand gekomen?
"Mijn test in Valencia was erg succesvol. Tussen mij en het team klikte het meteen. Victory heeft bewezen een topteam te zijn en ik ben ervan overtuigd enkele goede resultaten te behalen."

Wat verwacht je in de World Series te leren?
"Als beroepscoureur verwacht ik er erg veel van omdat de 3,5L World Series een fantastisch pakket is, vooral de combinatie tussen het chassis en het aantal pk's. Je kunt veel kilometers maken, de klasse heeft zich bewezen als een ideae basis voor diegenen die in de Formule l willen slagen. Ik heb hier met Sebastien Vettel, die enkele races heeft bijgewoond, over gesproken. Sebastian zal in 2007 één van mijn sterkste tegenstanders zijn, en hij vertelde me dat beide klasses uitstekend bij elkaar passen."

Hoe voel je je nu je derde rijder bij een F1 Team bent?
"Ik ben erg blij met deze uitdaging en ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft om dit doel te bereiken. Formule l is de droom van elke beroepscoureur. Ik heb veel telefoontjes en SMSjes ontvangen van mensen die mij feliciteerden."

Het gaat duidelijk een druk jaar voor je worden Hoe ga je deze uitdagingen combineren?
Mijn prioriteit ligt bij de Formule l en als derde rijder kan ik bij elke Grand Prix vrijdags over ruim 1.30u Track Time beschikken. De World Series past uitstekend bij de Formule l omdat je constant in actie bent en je op echt goede banen rijdt."

Wanneer rij je voor het eerst in een Formule l?
"Op Valencia, 31 januari"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet