Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR Germany: Titelbeslissing in Hockenheim, zeges voor Files en Halder op de Sachsenring

TCR Germany-overwinning. De Brit Josh Files schreef de tweede wedstrijd op zijn naam. Voor Niels Langeveld zat er op de Sachsenring niet meer dan een negende en een dertiende plek in.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

2017 SVDL
Eerste seizoenszege voor Sheldon van der Linde op de Sachsenring.


Titelbeslissing in Hockenheim. Zeges voor Files en Halder op de Sachsenring
Met een goede start kon Van der Linde in de eerste wedstrijd op de Sachsenring direct afstand van de Oostenrijker Harri Prozyck nemen. Polesitter Luca Engstler kwam in zijn VW Golf GTI TCR niet verder dan een vierde plek. Direct in de eerste ronde gaven Van der Linde en Prozyck Engstler het nakijken. En ook Prozyck moest al in de eerste ronde zijn positie aan Van der Linde afstaan. Achter Prozyck ontspon zich tussen Mike Halder, Luca Engstler en Steve Kirsch een fraai duel om de derde plek. Door contact raakte Kirsch van de baan waardoor de safetycar slechts twee minuten in actie behoefde te komen. Ook na de herstart behield Van der Linde de leiding en veranderde er weinig meer in de Top 3. Moritz Oestreich kwam op P4 behoorlijk onder druk te staan en moest in de slotfase zijn positie zowel aan Engstler en Files prijsgeven.

Harald Prozyck: "Erg verheugd dat we er gewoon bijzitten. Sheldon bevond zich in zijn eigen Liga. Hij heeft de zege gewoon verdiend. Eigenlijk was ik er blij dat ik een rustige wedstrijd had. Verder naar voren was gewoon niet mogelijk en ik moest mijn wedstrijd gewoon indelen. Het was gewoon goed."

tcr16 Mike Halder met de blauwe Seat is de grootste concurrent van de Brit Josh Files in de TCR Germany titelstrijd.

Mike Halder: "De start en de eerste ronden waren gewoon goed. Ik kon het tempo van Harri gewoon bijhouden daarna moest ik mijn positie naar achteren verdedigen. Erg blij om op het podium te staan. Josh is bijna niet meer in te halen maar we gaan het natuurlijk wel proberen. Uit deze situatie proberen wij het beste te maken en ik wil zoveel mogelijk punten behalen."

Luca Engstler: " Bij de start hebben mijn zenuwen een streep door de rekening gemaakt. Dit moet ik eerlijk toegeven. Maar in mijn eerste toerwagenjaar is dit nog een excuses. Dit gaat niet meer gebeuren. Rijdt hier tegen de beste toerwagencoureurs en dit is een dure fout. Aan het einde moest ik mij inhouden want ik wilde niet in het kampioenschap ingrijpen. Dit moeten Josh en Mike zelf beslissen."

Josh Files: "Vandaag hadden wij wat aanpassingen aan de auto gedaan en ik had het gevoel dat ik hierdoor beter kon ingrijpen. Erg tevreden. Dit resultaat hebben wij verdiend." Niels Langeveld eindigde in R1 met een negende plek keurig in de Top 10.

2017 Engstler
Luca Engstler verspeelde zijn goede uitgangspositie.

De tweede wedstrijd op de Sachsenring leverde een overwinning voor Josh Files op. Het verschil tussen Files en Halder bedraagt voor de Finale in Hockenheim 78 punten. Josh Files schertsend: "Waarom moet Mike mij dit aandoen? Nee, serieus hij wil winnen en dit wil ik ook. Het kampioenschap is belangrijk maar ik beleef er plezier aan om races te winnen. De auto was Top en het duel met Mike ook. Maar uiteindelijk had ik alles onder controle. De Zwitser Kris Richard eindigde als derde, gevolgd door Steve Kirsch en Sheldon van der Linde en Lucas Engstler.

Vanaf pole nam Files direct de leiding en kon direct afstand nemen. Vanaf een vijfde startplek wist Halder zich snel naar een derde plek op te werken en in de tweede ronde moest Kris Richard zijn tweede positie al afstaan. Halder had reeds van tevoren aangekondigd dat hij zou proberen om het Files niet gemakkelijk te maken kwam in de slotfase steeds dichterbij Files maar kwam uiteindelijk toch te kort. In het tweede wedstrijd gedeelte nam de man uit Norwich(Files) afstand en Halder moest met een tweede plek genoegen nemen. Sheldon van der Linde eindigde uiteindelijk als vijfde.

2017 Langeveld
Negende plek voor Niels Langeveld.

Race 1
1. Sheldon van der Linde  AC 1927 Mayen e.V. im ADAC  31:43.430
2. Harald Proczyk HP Racing + 5.371
3. Mike Halder Wolf-Power Racing 2 + 7.438
4. Josh Files Target Competition UK-SUI + 8.350
5. Moritz Oestreich Honda Team ADAC Sachsen + 16.457
6.Tim Zimmermann Target Competition GER + 17.167
7. Antti Buri LMS Racing + 18.346
8. Kris Richard Target Competition UK-SUI + 21.012
9 14 Niels Langeveld Racing One + 21.627
10 19 Max Hofer AC 1927 Mayen e.V. im ADAC + 23.213

2017 Files
Files is voor het tweede achtereenvolgende jaar de grote titelfavoriet.

Race 2
1. Josh Files Target Competition UK-SUI 32:29.486
2. Mike Halder Wolf-Power Racing 2 + 1.627
3. Kris Richard Target Competition UK-SUI + 7.605
4, Steve Kirsch Honda Team ADAC Sachsen + 12.835
5. Sheldon van der Linde AC 1927 Mayen e.V. im ADAC + 13.079
6. Luca Engstler JUNIOR TEAM ENGSTLER + 13.210
7. Harald Proczyk HP Racing + 16.574
8. Florian Thoma JUNIOR TEAM ENGSTLER + 17.119
9. Antti Buri LMS Racing + 21.770
10. Max Hofer AC 1927 Mayen e.V. im ADAC + 26.424
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet