Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: 16 en 28 december driftdagen op Vliegveld Niederrhein

 Drift

Lekker dwars: morgen (zaterdag 16 december) en op donderdag 28 december organiseren Raymond Blankenaauw en Yelmer Buurman driftdagen op Vliegveld Niederrhein, net over de Duitse grens achter Nijmegen. Het voormalige Britse militaire vliegveld biedt volop ruimte, zodat er op een speciaal uitgezet parcours naar hartelust dwars gegaan kan worden. Er wordt gereden van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Er wordt ook instructie gegeven: we kunnen uit eigen ervaring melden dat Formule 3-coureur Yelmer Buurman niet alleen zelf erg dwars kan, maar ook zijn kennis goed kan overbrengen. Datzelfde geldt voor de andere instructeurs en begeleiders.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions

"Het idee ontstond enige tijd geleden. Er is hier immers ruimte genoeg, dus waarom daar geen creatief gebruik van maken", aldus Yelmer Buurman, die afgelopen seizoen als debutant sterk voor de dag kwam in het Brits Formule 3-kampioenschap en inmiddels ook al met succes een test met een Mercedes-Benz-DTM-bolide achter de rug heeft. Driften is voor hem niet alleen een leuke en spectaculaire hobby, maar ook een manier om zijn voertuigbeheersing steeds verder te verbeteren.

"Er is hier ruimte genoeg, dus de mogelijkheden om hier te driften zijn optimaal", zegt Yelmer Buurman over het vliegveldterrein, waar ook regelmatig off-road-activiteiten worden georganiseerd. "Voor het driften hebben we een apart parcours uitgezet dat goed nat gehouden wordt, zodat er goed gedrift kan worden. Er is ook volop ruimte om te oefenen."

Om deze even leuke als speciale vorm van autorijden onder de knie te krijgen, bieden de driftdagen op Vliegveld Niederrhein volop gelegenheid. Deelnemers kunnen met hun eigen auto driften, waarbij achterwielaandrijvers uiteraard het meest geschikt zijn. Open uitlaten zijn niet toegestaan. De prijs voor een dag bedraagt 170 Euro inclusief ontvangst met koffie of thee en cake en lunch. Passagiers kunnen meerijden voor een bedrag van 20 Euro, waarbij de lunch is inbegrepen.

Voor morgen (16 december) en voor 28 december zijn er nog plaatsen vrij. Aanmelden kan ter plaatse of bij Raymond Blankenaauw, telefoon (06) 222 41 442, e-mail raymond@lablank.demon.nl

Vliegveld Niederrhein in Weeze is te bereiken via de A73 en A77 (Nijmegen-Boxmeer-Kleve), na de grensovergang Gennep-Goch de tweede afrit vanaf de Autobahn A57 (Goch/Weeze/Kevelaer).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet