Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit New York

IMG 6387
New York is altijd al de moeite van een bezoek waard, maar afgelopen weekeinde in het bijzonder.

Het zal vrijwel niemand ontgaan zijn: het afgelopen weekeinde was het FIA Formule E-kampioenschap voor het voorlaatste evenement van het lopende seizoen te gast in New York. Op een stratencircuit in het district Red Hook in Brooklyn werden twee races verreden. Natuurlijk waren het niet de eerste autoraces ooit in New York, zoals we meer dan eens hoorden, want al aan het begin van de vorige eeuw werd er op Road Island geracet om de Vanderbilt Cup. Een deel van de autosporthistorie belichtten we eerder dit jaar in onze impressie van de New York International Auto Show. Maar de 'New York City ePrix' was wel een historisch evenement, want het was zeker de eerste officiële race voor een FIA-kampioenschap op een stratencircuit in de beroemde metropool. Ook voor de deelnemende fabrikanten was het een prestigieuze aangelegenheid. Wat we op en rond het circuit allemaal tegenkwamen, leverde genoeg stof voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (vanuit New York, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 6188

Op donderdagavond was er in het trendy 1 Hotel, direct onder Brooklyn Bridge, een officiële ontvangst van de organisatie en de lokale kamer van koophandel. Als bijzondere blikvanger stond voor het hotel een Formule E-auto van het team Abt Schaeffler Audi Sport opgesteld.

IMG 6184

Zelfs de politie moest vanuit de smart even een foto maken.

IMG 6215

BMW had een select gezelschap journalisten uitgenodigd voor een workshop over elektromobiliteit en de betrokkenheid van het merk bij de Formule E, en daarbij hoorde ook een rit door Brooklyn met een elektrisch aangedreven Mini Countryman. Met een voor autosportliefhebbers passend kenteken.

IMG 6208

BMW-sportdirecteur Jens Marquardt zette de nodige achtergronden over de vanaf seizoen 2018/2019 geplande deelname van BMW als fabrieksteam in de Formule E uiteen.

IMG 6226

Ook het Jaguar-team blijkt met 'DTM' op het kenteken rond te rijden.

IMG 6230

Op het circuit diende de grote hal van de Brooklyn Ferry Terminal als perscentrum.

IMG 6264

Bij het team Abt Schaeffler Audi Sport had men zich ten doel gesteld, dit weekeinde de achterstand van coureur Lucas di Grassi op Sébastien Buemi, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, zoveel mogelijk te verkleinen. Dat lukte ten dele: Di Grassi kwam met 32 punten achterstand op Buemi naar New York en verkleinde het gat naar de Zwitser, die dit weekeinde voor Toyota in het FIA WEC op de Nürburgring reed, tot tien punten. De beslissing valt dus over twee weken tijdens de seizoensfinale in Montréal.

IMG 6269

Oud-coureur Hans-Joachim Stuck, tegenwoordig voorzitter van de Duitse auto- en motorsportfederatie DMSB, was in New York een van de sportcommissarissen. In de paddock trof hij de 81-jarige Amerikaanse kunstenaar Frank Stella, die in 1976 het ontwerp leverde van de tweede BMW Art Car, een 3.0 CLS met een soort rasterpapier-motief en cirkels erop.

IMG 6271

Blik in de E-Motion-club, de uitstekend verzorgde VIP-hospitality, waar elk deelnemend team en betrokken sponsor zijn gasten tijdens het weekeinde kan onderbrengen.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet