Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring - 2017

170706 DTM Groeten Norisring Openingsfoto
Het DTM-evenement op het stratencircuit in Neurenberg is een van de hoogtepunten van het jaar.

Afgelopen weekeinde was het voormalige 'Reichsparteitagsgelände' in het zuiden van de Duitse stad Neurenberg weer de plaats van handeling voor het traditionele 'Norisring-Rennen'. Het circuit is maar 2,3 kilometer lang, met vier bochten en twee rechte stukken, maar het evenement behoort altijd wel tot de hoogtepunten van het seizoen. Ook ditmaal kwamen er niet minder dan 125.000 bezoekers op het evenement af. De DTM-fabrikanten Audi, BMW en Mercedes-AMG, waarvan de twee eerstgenoemden op de Norisring hun thuisrace hebben, haalden als vanouds alles uit de kast. Ook het bijprogramma mocht er zijn, want in het kader van het 75-jarig jubileum van het Norisring-evenement kwamen niet alleen de 'Tourenwagen Classics' in actie, waarover we gisteren al uitvoerig berichtten, maar waren er ook demonstratieronden met motorfietsen en sportieve youngtimers. Wat we op en rond het circuit allemaal zagen leverde genoeg materiaal op voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar/R. de Boer, ITR Presse (1)

170706 DTM Verkeersbord

Op de diverse Autobahnen rondom Neurenberg werd de juiste richting naar de Norisring al aangegeven.

2017 76 Jaar

Voor de 75e keer werd er op de Norisring geracet, met de altijd zeer actieve Motorsport Club Nürnberg als organisator.

2017 Crowd Control

"Zelfs al laat je er zeepkisten rijden, dan zit het nog vol", zegt men in Neurenberg over de Norisring. Ook dit jaar kwamen er weer heel wat bezoekers gedurende de drie dagen van het evenement.

2017 Tasjes controle

Zorgvuldige controle bij de ingang, inclusief inspectie van meegebrachte tassen, hoort erbij.

2017 Park sfeer

Als bezoeker krijg je in de paddock op de Norisring meer te zien dan waar ook, want de teams uit de supportseries zijn ondergebracht in het park. Zo kun je bijvoorbeeld de voorbereidingen van de F3-rijders van nabij volgen.

2017 Park 1

De afstanden die er worden afgelegd, zijn wel wat langer dan op andere circuits, en zeker als het zo warm is, is het duwen van de auto's niet altijd een pretje.

2017 Vluchtende grid girls regen

Maar er is geen Norisring-weekeinde zonder regen, en als het dan met bakken naar beneden komt, zoeken ook de gridgirls van Deutsche Post snel een goed heenkomen.

IMG 6091

Over goed heenkomen gesproken: de deelnemende fabrikanten en sponsors bouwen op de Norisring altijd hun mooiste hospitality-units op. Hier de Audi Race Lounge, een van de in totaal drie verschillende accommodaties die het merk uit Ingolstadt op de Norisring ter beschikking had.

IMG 6090

Maar ook het optrekje van Mercedes-AMG Motorsport mocht er zijn.

2017 Audi Hospi medewerkers

Voor de medewerkers van het hoofdkwartier in Ingolstadt, op slechts een uur van de Norisring, was zoals ieder jaar een eigen tent ingericht.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet