Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

ETCC: Christjohannes Schreiber vergroot voorsprong met twee overwinningen

170515 ETCC StartR1
Start van de eerste race met Schreiber al aan de leiding

De Zwitserse Honda-rijder Christjohannes Schreiber schreef op de Hungaroring beide races van de FIA European Touring Car Cup op zijn naam. Na zijn succesvolle seizoensstart op Monza waren dit voor Schreiber zijn tweede en derde overwinning uit de vier tot nu toe gehouden races dit seizoen, waarmee de Zwitser zijn voorsprong als leider in de tussenstand vergrootte. In de eerste race eindigde de lokale held Zsolt Szabó met een SEAT als tweede, maar in de tweede race viel hij uit. Zo ging de tweede plaats in race twee naar Alexandr Artemyev uit Kazachstan. De Hongaar Norbert Nagy eindigde met een Honda in beide races als derde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA ETCC/DPPI

In de eerste race startte Zsolt Szabó vanaf de pole-position, maar kwam slecht weg en viel terug naar de zesde plaats. Schreiber profiteerde en nam vanaf de derde startplaats de leiding, die hij vervolgens wist vast te houden tot de tiende ronde. Toen openede Szabó, die met het mes tussen de tanden naar voren was gereden, de aanval op de Zwitser. De beide auto's raakten elkaar en Szabó reed kortstondig op kop, maar verloor even later zijn plek weer aan Schreiber. In de laatste ronde probeerde Szabó het opnieuw, maar zonder succes. Zo won Schreiber voor Szabó en Nagy.

170514 ETCC Hungaroring uitslag race 1

In race twee, met 'reversed grid', leek Schreibers teamgenoot en -baas Peter Rikli op weg naar de overwinning, maar in de laatste ronde brak een aandrijfas van zijn Honda, waarmee voor Schreiber, als achtste gestart, alsnog de weg naar de zege vrij was. Alexandr Artemyev zorgde nog voor een spannend slotakkoord, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Nagy werd net als in de eerste race derde. Voor Zsoltan Szabó verliep de race minder fortuinlijk: een aanrijding met Petr Fulín betekende voor hem het einde van de wedstrijd met een zwaar beschadigde SEAT. Om de auto van Szabó te kunnen bergen, kwam de safety-car tussentijds in actie.

170514 ETCC Hungaroring uitslag race 2

170515 ETCC PodiumR2
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet