Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Will Palmer soeverein naar zege in race 1, Richard Verschoor 7de

Palmer-race-1

Will Palmer heeft op Silverstone op overtuigende wijze de eerste wedstrijd van het tweede Eurocup Formule Renault 2.0 weekend op zijn naam geschreven. De Brit van R-ace GP passeerde de finish met een voorsprong van ruim zes seconden op Henrique Chaves. De strijd om de tweede plaats was weliswaar spannend, maar tot inhaalpogingen kwam het niet waardoor Robert Shwartzman het podium completeerde. Richard Verschoor reed een goede race, kon net niet aanhaken bij de strijd om de plaatsen twee tot en met zes, maar legde beslag op plaats zeven en was daarmee tweede rookie. Zijn MP Motorsport-teamgenoten Jarno Opmeer en Neil Verhagen schakelden elkaar bij de start uit toen de Nederlander bleef staan en de Amerikaan vervolgens op de stilstaande Opmeer reed.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Archief Renault Sport Series

Na een vroeg op de ochtend in twee groepen verreden hectische kwalificatie mocht Max Defourny op Silverstone in de eerste wedstrijd vanaf poleposition beginnen, gevolgd door Will Palmer, terwijl Henrique Chaves en Robert Shwartzman de tweede rij bezetten. Richard Verschoor klokte in de eerste groep in de slotfase een keurige vierde tijd en stond daarmee op de achtste startplaats. Minder gelukkig waren zijn MP Motorsport-teamgenoten Jarno Opmeer en Neil Verhagen. De Renault-junior moest op de achtste rij plaatsnemen, terwijl de jonge Amerikaan vanaf plaats 27 aan zijn eerste Engelse race moest beginnen.

De start leek in eerste instantie vlekkeloos te verlopen, maar in het middenveld bleef Opmeer staan. Verhagen kwam net uit de slipstream van zijn voorligger toen daar de auto van Opmeer opdook. De Amerikaan reed vol tegen de achterkant van zijn teamgenoot en daarmee was het MP Motorsport-duo meteen uitgeschakeld, maar kon gelukkig wel ongedeerd uitstappen. Uiteraard kwam de safetycar de baan in, maar desondanks deed zich wel een belangrijke positiewijziging voor. De van poleposition vertrokken en leidende Defourny viel zonder aanwijsbare reden stil en was daarmee ook uit de race. Verschoor had bij de start Sacha Fenestraz aan zich voorbij zien gaan, maar lag door het wegvallen van Defourny toch weer op de achtste plaats.

Palmer kreeg met de opgave van Defourny de koppositie in de schoot geworpen en maakte daar bij de herstart vanachter de safetycar dankbaar gebruik van door meteen bij zijn achtervolgers weg te rijden en vergrootte zijn voorsprong nog verder toen deze groep ook nog eens met elkaar in gevecht raakte. Uiteindelijk bedroeg de voorsprong van de Brit aan de finishlijn ruim zes seconden. De strijd om de tweede plaats ging in eerste instantie tussen Chaves en Shwartzman, maar naar mate de race vorderde sloten ook Max Fewtrell, Fenestraz en in iets mindere mate Alex Peroni bij dit treintje aan. Inhalen bleek ook nu weer wat anders dan aansluiten want uiteindelijk passeerde dit vijftal in dezelfde volgorde de finish. Verschoor verloor mede door een uitstapje voor zijn neus van Axel Matus de aansluiting met deze groep maar pakte daardoor wel de zevende plaats. De snelle Fransman Gabriel Aubry kon de jonge Nederlander geen moment echt bedreigen waardoor Verschoor een tamelijk eenzame race reed. Met zijn zevende plaats was Verschoor achter Fewtrell tweede junior.

Eurocup Formule Renault 2.0, Silverstone, race 1, 13 mei 2017
1. Will Palmer - R-Ace – 12 ronden
2. Henrique Chaves - AVF + 6.217
3. Robert Shwartzman - R-Ace
4. Max Fewtrell - Tech 1
5. Sacha Fenestraz - Kaufmann
6. Alex Peroni - Fortec
7. Richard Verschoor - MP Motorsport
8. Gabriel Aubry - Tech 1
9. Yifei Ye - Kaufmann
10. Dan Ticktum - Arden
11. Alexander Vartanyan - JD
12. Raul Guzman - R-Ace
13. Thomas Maxwell - Tech 1
14. Zane Goddard - Arden
15. Alexej Korneev - Fortec
16. Presly Martono - Burdett
17. Luis Leeds - Kaufmann
18. Sun Yue Yang - JD
19. Frank Bird - Fortec
20. Thomas Neubauer - Tech 1
21. Rodrigo Pflucker – AVF
22. Julia Pankiewicz – Burdett
23. Ghislain Cordeel – Arden
24. Najiy Razak - Fortec
25. Jean-Baptiste Simmenauer - JD
26. Axel Matus – AVF
27. Gregoire Saucy - AVF

Uitgevallen
Max Defourny - R-Ace
Jarno Opmeer - MP Motorsport
Neil Verhagen – MP Motorsport
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet