Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM/WEC: Groeten uit Spa en Hockenheim

Rallyecross halve Finale
WK Rallycross, een altijd spectaculair onderdeel van het DTM-openingsweekeinde op Hockenheim

Het was weer een lekker druk weekeinde, een paar dagen geleden, en een teken dat het autosportseizoen 2017 inmiddels in alle hevigheid is losgebarsten. Uw redacteur was op donderdag en vrijdag op het circuit van Spa-Francorchamps voor de tweede race van het FIA WEC, pikte op vrijdagavond collega Willem J. Staat op het station in Spa op en toog van daar naar Hockenheim, waar de seizoensstart van de DTM op het programma stond, met de Porsche Carrera Cup Deutschland en Audi TT Sport Cup in het voorprogramma en een spectaculair gastoptreden voor het WK Rallycross. En passant werd vanuit Hockenheim ook nog verslag gedaan van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, terwijl we voor andere opdrachtgevers ook nog een klein beetje de 24H SERIES op Circuit Paul Ricard en de GT4 European Cup Northern Series op Brands Hatch in de gaten hielden. Druk? Zeker! Leuk? Beslist! Hier een impressie wat we in Spa en Hockenheim zo allemaal tegenkwamen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, René de Boer

IMG 4847

Het weekeinde begon op donderdagochtend op Spa met het FIA WEC, waar - ondanks een permanente accreditatie - toch bij het accreditatiebureau gestopt moest worden voor het ophalen van een parkeerkaart. Geen idee waarom ze dat bij het FIA WEC na al die jaren nog steeds niet anders kunnen oplossen. En het accreditatiecentrum was ook weer eens ergens anders. Voor ons gevoel in een jaar of 20 dat we nu in Spa komen ook al de 20e verschillende locatie voor het ophalen van toegangs- en/of parkeerkaarten. Wat is het op Circuit Zandvoort dan heerlijk geregeld, met een 'Paddock Office' dat zich al jaren op dezelfde plaats bevindt!

IMG 4853

Het Zwitserse Rebellion-team start dit jaar tijdens de 24 Uur van Le Mans in de kleuren van stripheld Michel Vailliant, van wie er rondom deze race ook een nieuw stripboek verschijnt. De LMP2 in de Vaillante-kleuren stond op Spa tentoongesteld in de paddock.

IMG 4864

Tom Coronel nam als gastrijder met Boutsen Ginion in de Honda Civic deel aan de races van de TCR International Series. Tijd voor een groepsfoto.

IMG 4857

We zagen veel bekenden op Francorchamps, onder wie vlnr de Belgen Jos Claes van Dallara, Marc Duez en WRT-teambaas Vincent Vosse.

IMG 4859

'L'arbre qui tue' is in de paddock van Francorchamps een begrip. De oude boom, in de richting van Eau Rouge en de Raidillon, maar ook de gelijknamige bar die cultstatus bezat, maar onder de vorige directeur in 2012 werd gesloopt. Nu is er een nieuwe bar met dezelfde naam, een houten onderkomen op de vertrouwde locatie, dat afgelopen weekeinde tijdens het WEC-evenement in gebruik genomen werd.

IMG 4849

En reclame voor de eerste WEC-race na Le Mans, de zes-uursrace op de Nürburgring op 18 juli, was er ook al.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet