Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: Groeten uit Monza (en Stuttgart)

IMG 4699
Het 'Parco di Monza' binnenrijden is altijd weer een feest (en zeker met zo'n auto!). 

Afgelopen weekeinde was het Autodromo Nazionale di Monza ons reisdoel, voor FIA WTCC en FIA EK Formule 3. Altijd een favoriete bestemming, want Italië is per definitie prettig, en dat geldt zeker voor het circuit in het koninklijke park, dat steevast goed is voor mooie en spectaculaire races. En zoveel historie op die plek! Je kunt natuurlijk vliegen, Milaan is dichtbij, maar omdat we onderweg ook nog wat te doen hadden, kozen we voor een 'roadtrip', waarvoor de Porsche-fabriek ons een prachtige Panamera 4S ter beschikking stelde. Comfortabel was de reis dus zeker!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4592

Ons eerste reisdoel was Stuttgart, voor een reportage over het jaarlijkse Porsche-tennistoernooi dat daar in de 'Porsche Arena' plaatsvond. Het was de 40e editie van het toernooi, dus Porsche had flink uitgepakt met een fraaie historische tentoonstelling, waarbij ook oudere auto's (de winnares van het toernooi krijgt steevast een Porsche) niet ontbraken. En we liepen er heel wat bekenden uit de autosportafdeling tegen het lijf.

IMG 4634

Kiki Bertens, de enige Nederlandse deelneemster, was ten tijde van ons bezoek al uit de strijd, maar de voornaamste aandacht ging uit naar de Russische Maria Sjarapova, die na een schorsing van 15 maanden vanwege doping haar comeback beleefde. Zo was ook op woensdag de hal al tot de laatste plaats bezet.

IMG 4599

De 911 Carrera GTS Cabriolet als prijs voor de winnares van dit jaar, wat de Duitse Laura Siegemund zou worden, maar dat wisten we op dat moment nog niet.

IMG 4661

De volgende dag zetten we de reis per Porsche voort via Zwitserland en de bekende St. Gotthard-tunnel.

IMG 4726

Ons vaste onderkomen bij Monza is al sinds jaar en dag het hotel Sant'Eustorgio in Arcore, een kilometer of acht van het circuit. Een hotel met een prima restaurant en volop racehistorie, want jarenlang was dit het vaste onderkomen van Ferrari tijdens de Formule-1-Grands Prix. Zo hangt er dus een originele Ferrari-voorvleugel in het restaurant.

IMG 4729

En talloze coureursfoto's.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet