Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

GT: Groeten van de 150e ADAC GT Masters Oschersleben

Afgelopen weekend vond op het circuit van Oschersleben de 150e ADAC GT Masters wedstrijd plaats. Voor de fans een prachtig verlopen weekend met meer dan 20.000 bezoekers. Behalve de GT Masters kwamen natuurlijk de Formule 4 en TCR Germany in actie. Maar ook de Poolse Lotos Cup en de Clio's waren te gast. Traditioneel keken we een beetje achter de coulissen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Groeten van de 150e ADAC GT Masters Oschersleben
Voor het komende seizoen verloopt bij elk evenement de start/gridprocedure anders als voorheen. Ruim een half uur van tevoren worden de auto's in oude Le Mans stijl voor de tribunes opgesteld zodat de fans bij de gridwalk nog beter contact met teams en rijders kunnen hebben. Daarna volgen er twee opwarmrondes. Van Audi partner kreeg de ADAC twee Audi R8 10 V Plus, twee Audi RS3 ter beschikking gesteld. Verder beschikt de ADAC over een A4 en een A6 Avantgarde. Sinds 2011 is Audi de officiële partner van de GT Masters. Uit Australië was er hoog bezoek van CAMS, de Australische Federatie dat speciaal voor de Formule 4 op werkbezoek was. Verder waren de sportwagenwereldkampioenen Timo Bernhard en Marc Lieb te gast, evenals oud DTM kampioen Bernd Schneider die bij Sport 1 zaterdag het TV commentaar verzorgde. We maken een kleine rondgang van wat ons allemaal opviel.

2017 Billy
Prachtige geste  van de deelnemers uit het Duitse F4 kampioenschap tijdens de groepsfoto-sessie. Daarbij werd hun onfortuinlijke F4 collega Billy Monger niet vergeten.

Voordeur Hotel
"Der Magdeburger". Een ijzeren standbeeld voor ons hotel. 

2017 Interflug
Op het vliegveld van Magdeburg tref je voor restaurant Paparazzi deze Tupulev 124 van Interflug uit het voormalige socialistische paradijs aan. Nu een stuk voormalige DDR-cultuur.

2017 Vreemde v ogel 1
En van de zilveren voormalige DDR Vogel gaan we naar de volgende vogel. De Mascotte van Oschersleben.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet