Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: DragonSpeed pakt ELMS pole op Silverstone, Lammers tiende

21 2 2

DragonSpeed heeft de eerste pole position van het European Le Mans Series seizoen weten te veroveren. Op Silverstone was de Oreca 07 Gibson met Ben Hanley achter het stuur de snelste in de kwalificatie. De Britse rijder was met een tijd van 1m44.040s bijna drie tienden van een seconden sneller dan de Portugees Filipe Albuquerque. De Racing Team Nederland Dallara P217 Gibson van Jan Lammers en Frits van Eerd eindigde de kwalificatie als tiende.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Foto's: Jakob Ebrey Photography

Zes ronden had Ben Hanley nodig om United Autosports-rijder Filipe Albuquerque naar de tweede plaats op de startgrid te verwijzen. Nadat achtereenvolgens Ryo Hirakawa, Nathanaël Berthon en Andrea Pizzitola de snelste tijd hadden gereden, was het in zijn vijfde ronde Ben Hanley die een 1m45.063s wist te noteren. Nog geen 15 seconden later wist Filipe Albuquerque die tijd echter aan te scherpen naar een 1m44.314s. Ben Hanley perste er vervolgens nog een snellere ronde uit en eindigde met een 1m44.040s.

Graff en G-Drive Racing bezetten morgen de tweede startrij met hun Oreca 07 Gibsons, terwijl Algarve Pro Racing en Tockwith Motorsports de wedstrijd vanaf rij drie zullen beginnen. De auto's op de plaatsen drie tot en met vijf kwamen een seconde tekort ten opzichte van de pole tijd van Hanley.

29--05

Voor Racing Team Nederland nam Jan Lammers de kwalificatie voor zijn rekening. Hij eindigde uiteindelijk als tiende, met een snelste tijd van 1m49.706s. In de vrije training eerder op de dag wist Jan Lammers een 1m48.733s te rijden, terwijl Frits van Eerd in de tweede vrije training een 1m53.962s als snelste rondetijd liet noteren.In de LMP3 klasse ging de pole naarde Ligier JS P3 Nissan van AT Racing, voor de twee United Autosports Ligiers. De top vier in de LMP3 zat binnen een seconde, de beste Norma M30 reed de zesde tijd.TF Sport bezorgde Aston Martin de eerste pole van het seizoen in de LMGTE klasse. Nicki Thiim's snelste rondetijd van 1m58.269s was bijna twee tienden van een seconde sneller dan de tijd van Beechdean AMR rijder Ross Gunn. Achter de twee Aston Martin Vantage V8s pakte de Spirit of Race Ferrari de derde plaats.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet