Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Groeten uit Sebring - 2017

IMG 3984

Afgelopen week vond op de Sebring International Raceway de 65e editie plaats van de 12-uursrace voor sportwagens, die daarmee de oudste nog bestaande lange-afstandswedstrijd in de Verenigde Staten is. Zeven weken na de 24 Uur van Daytona moesten de teams uit het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het voormalige militaire trainingsvliegveld in Florida opnieuw aan de bak. Hoewel qua duur slechts de helft van de race in Daytona is de wedstrijd in Sebring volgens veel coureurs fysiek zwaarder. Ook de auto's krijgen het op de baan, die deels uit betonplaten bestaat, zwaar te verduren. De race in Sebring vindt traditioneel plaats tijdens 'Spring Break' en nergens vind je meer enthousiaste fans. Qua sfeer is het er zeker ook veel leuker dan in Daytona. Genoeg materiaal derhalve voor een impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 3968

Corvette, dat afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij de GTLM-klasse in Sebring won, ondersteunt het circuit door het leveren van ondermeer de pace car en een auto ter promotie van de race, die prominent voor het hoofdkantoor geparkeerd stond. De winnende Corvette van vorig jaar met het startnummer 4 stond ook prominent afgebeeld op het affiche voor de race van dit jaar (zie openingsfoto).

IMG 3970

Zo ga je in Amerika naar een race: forse SUV, trailer met historische auto en een transportmiddel voor in de paddock.

IMG 3971

Het taalkundige fenomeen 'palindroom' uitgelegd voor autosportliefhebbers.

IMG 3992

De 'Sebring Gallery of Legends' is een hal op het binnenterrein van het circuit, waar tijdens de raceweek historische auto's uit de rijke geschiedenis van de race worden getoond. Ditmaal was Porsche het voornaamste thema.

IMG 3993

IMG 3995

Wit met een rode en blauwe streep is het handelsmerk van het beroemde Amerikaanse Brumos-Porsche-team, maar in de eerste jaren van het team waren de auto's nog oranje.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet