Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Justin Wilson op pole in Mexico

Voor de tweede keer dit jaar, na zijn eerdere kwalificatiesucces in het Canadese Toronto in juli, staat de Brit Justin Wilson op pole voor een Champ Car-race. In de tweede en afsluitende kwalificatiesessie voor de laatste race van het seizoen op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-City verbeterde de coureur van het team RuSport de tijd van de al als kampioen vaststaande Sébastien Bourdais met 0,18 seconde en mag daarmee vanaf pole vertrekken. Wilson kwam uit op een tijd van 1.24,801 minuten op het 2,774-mijls circuit.

Tekst: René de Boer

Klaagde de rijder uit Northampton tijdens de eerste training nog over pijn in zijn hand als gevolg van een kneuzing die hij tijdens de race in Surfers' Paradise opliep, in de tweede kwalificatie was Wilson ruimschoots de sterkste in het 18 deelnemers tellende veld. "Ik weet niet of mijn hand mij vandaag één of twee tienden gekost heeft, of misschien zelfs helemaal niks, maar feit is dat het prima ging", aldus de Brit.

Sébastien Bourdais was uiteraard enigszins teleurgesteld dat hij de pole aan zijn neus voorbij zag gaan, maar erkende dat hij tegen de tijd van Wilson niets kon uitrichten. Will Power, de coureur van Team Australia, was een van de weinige rijders die zijn tijd van een dag eerder in de tweede kwalificatieheat niet kon verbeteren en moest zo toezien dat Bruno Junqueira hem in de tijdenlijst voorbijstreefde. Will Power start nu als vierde, Newman-Haas-rijder Junqueira als derde.

Ryan Briscoe kwalificeerde zich met de tweede RuSport-auto als vijfde, een plek voor Dan Clarke. De best gekwalificeerde Mexicaan is David Martinez, die voor eigen publiek naar de negende startplaats reed. Charles Zwolsman kwalificeerde zich met de MiJack-Conquest-auto als twaalfde, een plaats voor de Britse Katherine Legge. Jan Heylen staat zeventiende met zijn Duitse Dale Coyne-teamgenoot Andreas Wirth op de achttiende en laatste plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet