Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Groeten uit Bathurst 2017

IMG 2899
Verkeersborden die je in ons deel van de wereld weinig ziet...

Na de Rolex 24 at Daytona vlogen we via San Francisco en Auckland door naar Sydney, vanwaar we de drie uur durende autorit naar Bathurst maakten. Daar immers vond afgelopen weekeinde de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour plaats, de seizoensstart van de Intercontinental GT Challenge. Voor het zevende jaar in successie waren er GT3-auto's toegelaten en het startveld was dit jaar sterker dan ooit, inclusief fabrieksondersteunde teams van Audi, Bentley, BMW, Ferrari, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche. Het laatstgenoemde merk had er via de persafdeling in Stuttgart ook voor gezorgd dat we, samen met vier Duitse collega's, de reis naar Bathurst konden maken, in Australië met een 911 Targa. Al bij eerdere gelegenheden maakten we geen geheim van ons enthousiasme voor het circuit van Bathurst en de GT-race aldaar, en de editie van dit jaar vormde daarop geen uitzondering. We genoten er volop en legden ook nog het nodige vast voor een impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 3278

Porsche had voor passend vervoer gezorgd, maar met de vele wegwerkzaamheden en de met behulp van trajectcontrole strikt gehandhaafde snelheidslimieten op de 'Great Western Highway', die de verbinding van Sydney naar Bathurst via de Blue Mountains vormt, kon het volledige potentieel van de auto's natuurlijk nergens worden benut.

IMG 3247

Gelukkig was er op maandag na de race nog een 'trackday' van Porsche Australië, waaraan ook de Europese journalisten mochten deelnemen.

IMG 3095

Maar het voornaamste doel van onze reis was natuurlijk de race. En daarvoor kwamen we niet alleen: 40.364 bezoekers betekenden een nieuw record voor de 12-uursrace. En zo was het 's morgens om 5.00 uur al erg druk voor de ingang van het circuit.

IMG 3102

Startopstelling met de Maranello Motorsports-Ferrari, die niet alleen vanaf de pole vertrok, maar ook de race won.

IMG 3097

Malcolm Wilson (r.), eigenaar van het Bentley-GT3-fabrieksteam M-Sport, was er met zijn zoon Matthew, die het GT-team leidt. Vanuit Australië reisde Malcolm Wilson direct door naar Zweden, waar deze week de tweede wedstrijd van het WK Rally plaatsvindt. Daar zet M-Sport de Ford Fiesta's van ondermeer Monte Carlo-winnaar Sébastien Ogier en Ött Tänak in. "Het temperatuurverschil zal wel even wennen zijn", zei Wilson.

IMG 3134

De race in Bathurst begint om 5.45 uur, maar gelukkig wordt het al vrij snel licht. De zonsopkomst is er prachtig.

IMG 3128

Ook de Nederlandse BMW-technicus Armand Broekmans, die het reilen en zeilen van de M6 GT3's in de gaten hield, nam even de tijd om de zon te zien opkomen. Ook Jeroen den Boer was ter ondersteuning namens BMW Motorsport ter plekke.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet