Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WRC

Rally WRC Monte Carlo: Tevredenheid en strijdlust bij Nederlandse deelnemers

Dit jaar rijden er drie vaderlandse equipes rond in de Rallye Monte Carlo. Kevin Abbring kwam met de snelle Hyundai i20 R5 naar het prinsdom evenals Monte debutant Michiel Becx in de DS3 in R3 uitvoering en last but not least Henk Vossen, die in 1979 debuteerde in deze wedstrijd en die nu aan zijn achtste editie bezig is. Toch is het ook voor Vossen een beetje een debuut want hij rijdt hier voor het eerst met zijn fonkelnieuwe Ford Fiësta R5.

ASN MC Friday-Vossen
Henk Vossen moest nog even aan zijn n ieuwe auto wennen maar haalde wel de finish van vrijdag

Tekst: Harry ven Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal (Rally-eMag)

De twee laatst genoemden zijn er duidelijk over, dit wordt een lastige wedstrijd. Toch was Vossen vrijdagavond positief: "Het gaat nog niet zo gek, zeker als je je bedenkt dat dit onze eerste wedstrijd in deze auto is". Halverwege zaterdagochtend ziet hij het wat anders. "Die proef vier was een nachtmerrie voor mij!" Becx is het met hem eens: Dezee proef is veel te moeilijk voor ons." Toch brengen beide rijders hun auto's over de finish van dag 1. Becx als 44e en Vossen 11 seconden daarachter als 45e algemeen.

ASN MC Friday-Becx
Michiel Becx vond het een moeilijke rally maar ook hij haalde vrijdag de eindstreep

Kevin Abbring kon zijn verjaardag vandaag niet afsluiten met een feestje. Hij reed tijden in de top drie van de R5 klasse maar moest uiteindelijk zijn auto aan de kant zetten met ophangingschade nadat hij een bruggetje had geraakt. Dat was natuurlijk geen leuk verjaardagscadeau, maar zoals hij zei: "opgeven is geen optie we blijven altijd doorgaan!"

ASN MC Friday-Abbring
Op Abbring's verjaardag tracteerde de pechduivel hem  op een paar onaangename verrassingen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet