Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

GT: Jeroen Bleekemolen gaat eveneens elektrisch in EGT

Na Tom Coronel gaat Jeroen Bleekemolen eveneens elektrisch. Jeroen is samen met GP2 rijder Kevin Ceccon eveneens toegetreden tot de exclusieve EGT Driver's club. Dit werd vanmorgen door de organisatie van het Elektrische GT Kampioenschap bevestigd. Dit kampioenschap vindt in 2017 voor het eerst plaats en bestaat uitsluitend uit Tesla's.


JEROENYKEVINPRENSA

Tekst Willem J. Staat
Foto: EGT

Jeroen Bleekemolen gaat eveneens elektrisch in EGT
Na Stefan Wilson, Vicky Piria, Dan Clos, Leilani Münter, Tom Coronel, Alice Powerll, Tom Onslow-Cole en Ricardo Texeira zijn Jeroen Bleekemolen en GP2 rijder Kevin Ceccon eveneens toegetreden tot de exclusieve E GT Driver's Club. Twintig rijders zullen komend jaar gaan deelnemen aan het Elektrische GT Kampioenschap dat met de volledig nieuwe Tesla Model S P100D verreden gaat worden.

Op onze planeet is Jeroen één van de drukst bezette GT-rijders. In 2016 nam hij op drie continenten aan zes 24 Uurswedstrijden deel. Op zijn CV staan overwinningen tijdens 24U Nürburgring, Le Mans, Petit Le Mans, 12U van Sebring. Porsche Supercup kampioenschappen, 2013 ALMS GTC Kampioenschap en succesvolle deelnames aan de DTM en het A1 GP Kampioenschap. Voor de eerste maal sinds hun Spyker-avonturen in 2010, is Bleekemolen de tweede Nederlander die weer samen naast Tom Coronel rijdt.

Jeroen Bleekemolen(35): "Toen ik voor het eerst over het EGT Kampioenschap hoorde heb ik het nauwlettend gevolgd. Voor een coureur is dit best een spannende aangelegenheid om hierbij betrokken te zijn. Het elektrisch racen gaat groot worden en ik sta te trappelen om voor de eerste maal in een EGT auto plaats te nemen."

Kevin Ceccon(23): "Erg verheugd dat ik hiervan deel mag uitmaken. Ik kijk er naar uit hoe de serie zich gaat ontwikkelen. Spannend om de Tesla te gaan testen en ik hoop dat ik snel de kans ga krijgen. Persoonlijk denk ik dat elektrische auto's de toekomst zijn. Laat we maar beginnen in het "Tijdperk van het Licht".

Mark Gemmell van het EGT Kampioenschap: "Ik ben erg verheugd om Jeroen en Kevin te mogen verwelkomen. Zij hebben uitstekende CV's en zij zijn een werkelijke aanwinst voor het kampioenschap."

Het EGT Kampioenschap vindt volgend seizoen voor het eerst plaats. Daar komen 20 rijders op zeven Europese circuits waaronder Assen, Nürburgring, Paul Ricard, Estoril uit. Ook vinden er drie wedstrijden, die niet voor het kampioenschap meetellen, in de VS plaats.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet