Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Monster Energy volgt Sprint/Nextel als hoofdsponsor op

Gisteren werd in Las Vegas bekend gemaakt dat Monster Energy een langdurig contract met de NASCAR-organisatie heeft getekend. Monster Energy volgt telecommunicatiesponsor Sprint/Nextel op. Deze maatschappij kondigde in 2014 al aan dat het contract per 31 december 2016 beëindigd zou worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016  Kurt Busch
Monster Energy wordt vanaf 1 januari 2017 hoofdsponsor van de Cup.


Monster Energy volgt Sprint als hoofdsponsor op
Na Winston sigaretten, Sprint telecommunicatie wordt Monster Energy de derde hoofdsponsor van de Cup-series. Op een persconferentie tijdens de z.g. Champions Week in Las Vegas werd dit gisteren bekend gemaakt. In de Cup is Monster Energy actief als hoofdsponsor van de No 41 welke door Kurt Busch bij het team van Stewart Haas gereden wordt. Monster Energy is onder meer actief in de World Rallycross, V8 Supercars, F1, MotoGP, NHRA, Drifting en Dakar. Ook wordt Monster Energy hoofdsponsor van de All Star wedstrijd op Charlotte. Brian France van NASCAR: "Monster Energy is gebaseerd op opwinding en enthousiasme, kwaliteiten die bij NASCAR aansluiten. Van alle sporten is deze sponsoring uniek te noemen en wij zijn blij over een partner te beschikken die de sport naar nog een hoger niveau kan tillen. De bekendmaking vandaag is het resultaat van grondige research die resulteerde in de juiste partner op een belangrijk tijdstip in de geschiedenis van de sport.

Personferentie
De bekendmaking van de Monster Energy deal. Vlnr, Steve Phelps, Brian France, Mark en Mitch Covington. Vertegenwoordigers van NASCAR en de nieuwe hoofdsponsor.

Als resultaat van deze overeenkomst zal Monster Energy op nog meer creatieve wijze bij de fanbeleving betrokken zijn. Monster Energy is overigens voor 17% eigendom van Coca Cola. Het bedrijf werd al in 1935 opgericht en werd in de VS oorspronkelijk verkocht als Hansen's Natural Sodas. Zestien jaar geleden onderging het product een naamsverandering. Welke titelnaam de Cup krijgt werd gisteren tijdens Myers Awards Ceremonies in Las Vegas nog niet bekend gemaakt.

Johnson
Jimmie Johnson nam gisteren officieel de laatste "Sprint" Cup in ontvangst in Las Vegas.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet