Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Palmer nog een jaar bij Renault, Magnussen waarschijnlijk naar Haas


Palmer

Jolyon Palmer mag zijn debuutseizoen bij Renault een vervolg geven. In 2017 zal de Brit wederom de gele kleuren van het Franse team verdedigen, als teamgenoot van Nico Hülkenberg. Kevin Magnussen moet dus plaatsmaken, hij gaat hoogstwaarschijnlijk naar Haas, waar Esteban Gutierrez het veld moet ruimen.

Tekst: Daan Jeuken

Stijgende lijn
Jolyon Palmer maakte dit jaar, op 25-jarige leeftijd, zijn debuut in de Formule 1. De GP2-kampioen van 2014 had aanvankelijk zijn handen vol aan de moeilijke bolide van Renault, maar krabbelde in de tweede seizoenshelft op. In Hongarije lag hij op koers voor zijn eerste punt, tot een kostbare spin dat punt vergooide. In Maleisië kwam dat eerste punt er dan toch.

Jérôme Stoll, president van Renault Sport Racing, legt de keuze uit: "Jolyon heeft de honger getoond om zich te ontwikkelen en samen met het team te groeien. Daarnaast hebben zijn steeds beter wordende prestaties op de baan dit jaar indruk gemaakt."

"Het is voor mij een stijle leercurve in de Formule 1", aldus de gelukkige Brit. "Ik weet dat ik beter presteer dan ooit en dat er nog meer in het vat zit. Er heerst in Enstone en Viry groot enthousiasme voor volgend jaar en gelukkig mag ik daar deel van uitmaken."

Magnussen naar Haas
Met Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer heeft Renault de stoeltjes bezet. Kevin Magnussen moet dus uitwijken, maar ook zijn toekomst lijkt verzekerd. Het is wachten op de officiële bevestiging, maar de paddock weet het al: Magnussen gaat naar Haas. Daar vult hij de plaats van Esteban Gutierrez, die dit jaar nooit kon schitteren, terwijl teamgenoot Romain Grosjean vooral in het begin van het seizoen verrassende dingen liet zien. Gutierrez kwam vooral in beeld als blauwe-vlaggen-negerend obstakel. Wat zal het rustig worden op die boardradio's.

Laatste zitjes
Met de stoeltjes bij Renault en Haas gevuld, zijn er nog vijf stoelen te verdelen voor 2017. De voornaamste kanshebber voor het Force India-zitje dat Nico Hülkenberg vacant laat, is Esteban Ocon, die halverwege dit jaar instapte bij Manor.

Sauber heeft nog niets bevestigd, maar het lijkt erop dat Marcus Ericsson en Felipe Nasr mogen blijven. Bij Manor lijkt ook Pascal Wehrlein te verlengen, het laatste zitje daar is nog te vergeven.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet