Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: BMW kondigt autosportstrategie voor komende jaren aan. Duurzaamheid ontmoet klassiek


De programma's
DTM
BMW blijft ook de komende jaren in de DTM actief. DTM betekent een perfect platform waarbij de fans spannende wedstrijden van de hoogste kwaliteit worden geboden. Voor BMW Duitsland blijft dit in de toekomst belangrijk. BMW zal een actieve rol blijven spelen zodat de positieve marketing ontwikkelingen die zich dit jaar voorgedaan hebben in de toekomst kunnen continueren.

FIA World Endurance Championship
Volgens planning zal het merk vanaf 2018 aan het WEC deel gaan nemen. Hoogtepunt voor BMW was natuurlijk het winnen van deze wedstrijd in 1999 met de BMWV12 LMR. BMW reed voor de laatste maal met de M3GT op La Sarthe in 2011 en eindigde als derde in de LM GTE klasse. Sinds de introductie van het kampioenschap, heeft dit zich positief ontwikkeld en is nieuwe wegen ingeslagen. Inmiddels zijn er vele nieuwe fans bijgekomen. Details voor de nieuwe WEC GT zullen op een nader tijdstip bekend gemaakt worden.

IWSC
Noord Amerika blijft een belangrijke markt voor het merk.

IMSA Weather Tech Kampioenschap
Deze serie combineert fantastische auto's, iconische banen, toprijders en gepassioneerde fans. Dit kampioenschap heeft een lange traditie in de USA en Canada. BMW heeft daar altijd een belangrijke gespeeld. Kort nadat BMW of North America in 1975 werd opgericht won de legendarische BMW 3.0 CSL de 12U van Sebring. In 2015 werd de 40e verjaardag van dit succes gevierd. Het team van Bobby Rahal en David Letterman, BMW Team RLL werken inmiddels al acht jaar samen.

Formule E
De samenwerking met Andretti Autosport geldt voor twee jaar. Dit omvat gemeenschappelijke samenwerking op het gebied van engineering. Voor het seizoen 2018/2019 zal fabrieksbetrokkenheid verder geëvolueerd worden, indien de omstandigheden juist zijn. Alex Felix Da Costa wordt door BMW Motorsport aan Andretti Autosport ter beschikking gesteld. De Portugees won eerder al in de Formule E en zal gedurende het gehele 2016/2017 seizoen voor Andretti Autosport met BMW steun uitkomen.

Customer Racing
Hoge verwachtingen van de M4 GT4 voor 2018.

BMW Customer Racing
De BMW M4 GT4 zal nog dit jaar in verschillende test outings op de baan komen. Mogelijke innovaties zullen geëvolueerd worden. Op dit moment is deze rol nog weggelegd voor de BMW M235i Racing.

BMW M6 GT3
De Juniorprogramma's blijven hun vruchten afwerpen. Afgelopen zaterdag vestigde de Walkenhorst BMW M6 GT3 met Christian Krognes een nieuw kwalificatierecord op de Nordschleife.

BMW Motorsport Junior Programma
Het promoten van Junioren dateert al uit begin zeventiger jaren. Met deze filosofie heeft het merk vele winnaars en kampioenen in de diverse autosportdisciplines voortgebracht. Het huidige Junioren programma dat op Toerwagen en GT-racerij gefocust is, werd in 2015 gelanceerd en zal de komende jaren gecontinueerd worden.

Dakar Rally

Dakar Rallye
Het team van Sven Quandt heeft in de Dakar Rallye vier overwinningen behaald. Het X Raid Team begint met een Mini John Cooper begin 2017 aan haar vijfde programma.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet