Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

Rob Huff op pole in WTCC hoofdrace in Marokko, Catsburg 5e en Coronel 7e

huff marokko

Rob Huff behaalde op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan in Marrakech verrassend de poleposition voor Honda in het WTCC. José María López mocht na de snelste tijd in Q2 in de derde sessie als laatste zijn snelle ronde rijden, maar maakte een zeldzaam foutje en viel terug naar de vierde startplek. Daarmee start de klassementsleider net één positie voor Nick Catsburg, die zijn Lada op een knappe vijfde plaats kwalificeerde. Tom Coronel start de WTCC hoofdrace in Marokko vanaf de zevende plaats.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: wtcc.com

coronel marokko


Tom Coronel reed in de laatste vrije training verrassend de snelste tijd en dat gaf goede hoop voor de kwalificatie. Zowel Nick Catsburg als Coronel wisten door te dringen tot Q2. Coronel reed in de beginfase inderdaad een goede vijfde tijd, Catsburg zakte terug naar de 11e plek, maar wist in de laatste fase van de sessie een vijfde plek te pakken. Coronel zakte terug naar de zevende positie, maar was daarmee tevreden: "Ik had wat problemen met mijn remmen en meer dan dit zat er niet in. Maar met een vierde startpositie in de eerste race en een zevende plek in de hoofdrace ben ik tevreden."
López sloeg ook in de laatse fase van Q2 toe, hij stond op een derde plek maar reed in de slotseconden de snelste tijd en zette zijn Citroën daarmee net voor de drie Honda's van Michelisz, Monteiro en Huff.

In de derde en laatste sessie kwam de top 5 in omgekeerde volgorde aan bod om een snelle ronde neer te zetten. Als vijfde begon Catsburg en hoewel zijn tijd van 1:22.161 zeker niet verkeerd was wisten de vier andere rijders zijn tijd te verbeteren. Rob Huff begon als vierde, reed een verbluffend snelle ronde en daar beten de drie andere Q3-rijders zich op stuk. Tiago Monteiro leek de tijd te verbeteren, maar maakte in de laatste sectie een foutje, datzelfde deed López, die zelfs zoveel tijd verloor dat hij maar net voor Catsburg eindigde. Zo start de WTCC hoofdrace in Marrakech met drie Honda's op kop.

thompson marokko

In de eerste race is de poleposition voor James Thompson, die Q2 als tiende eindigde. Tom Coronel start die race als vierde, Castburg als zesde.

catsburg marokko

In de MAC3, de 'Manufacturers Against the Clock'-kwalificatie kwamen de drie rijders van Lada als eerste aan bod om twee snelle ronden te rijden. Te verwachten viel dat Tarquini, Valente en Catsburg niet opgewassen zouden zijn tegen het geweld van Honda en Citroën. De Lada's reden twee prima ronden, maar de Honda's van Monteiro, Huff en Michelisz hadden na de eerste ronde al een voorsprong van ruim een seconde. Het ging echter mis voor de op kop rijdende Michelisz, die de muur raakte, zijn Honda flink beschadigde en maar met moeite over de finish wist te komen. Bennani, Muller en López maakten geen fout en pakten voor Citroën de volle winst, Lada werd knap tweede.

citroen marokko

De FIA WTCC Hoofdrace in Marrakech is LIVE te zien via Eurosport 1 op zondag 8 mei, van 17:45 – 18:55 uur. De openingsrace begint om 13:00 uur, maar is alleen te zien via Eurosport International.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet