Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Wintercup Chrono 2Takt race twee, 5 Maart lente?

Nee vorst en natte sneeuw en een waterig zonnetje, oftewel meerdere jaargetijden op één dag.
Dit deerde echter de rijders aan de wintercup niet en zij gingen allen vol voor de winst en dit op een uitzonderlijk hoog niveau zo vroeg in het seizoen.
Bij de Micro Max zagen we 17 rijders aan de start waarvan de eerste 11 binnen 0,9 seconde.

1KP030006

De verassing van de dag was Donny Hoedt, na een DQ in race één door een niet regelconforme kart reed Donny in de finale van de laatste plek naar de winst met zijn achtervolgers Lucas Schoenmakers en Coen doorn binnen 0,2 seconde.
Winterkampioen werd Robert de Haan die na zijn Kampioenschap in de 4Takt in 2015 een droom debuut maakt in de Micro-Max.

2KP030230

Bij de MiniMax weer een groot aantal debutanten aan de start die doorgestroomd zijn uit de MicroMax. Echter de nieuwelingen hebben nog niet de snelheid zoals in de Nicro-Max om de gevestigde orde het warm onder de voeten te maken.
Rivaldo van de Westelaken liet zien dat hij voor 2016 maar één doel heeft en dat is kampioen worden bij de Mini Max, na de eerste wedstrijd zette hij deze tweede wintercup ook op zijn naam. Maar dit wel op de voet gevolgd door Rick Bouthoorn, die na de podium ceremonie aangaf dat ze bij het NK toch echt wel rekening met hem moeten houden.

4KP031572

Leroy Jagesar die afgelopen seizoen op de laatste dag het Kampioenschap bij de Rotax Max Junioren ontglipte spoelde met een ijzersterk optreden in de beide wintercups de bittere smaak weg. Leroy won op indrukwekkende wijze het winterkampioenschap en stelt zich kandidaat voor het kampioenschap in de Junior Max 2016. Natuurlijk waren de volgers van de karting benieuwd naar de vorm van Glenn van Berlo die in 2016 ook als een kanshebber voor eremetaal wordt gezien maar een blessure hield hem aan de kant. Van deze kant wensen wij hem beterschap en hopen dat hij voor de eerste wedstrijd weer op de been is.

3KP030274

Gelukkig voor Kay van Berlo bleef hij wel verschoond van blessureleed en maakte hij in de finale wedstrijd van de tweede wintercup de juiste en beslissende bandenkeuze en reed hij in de Finale het hele veld op een hoop. De verassende winnaar van de pre-finale de Duitser Daniël Woik werd door de verkeerde bandenkeuze zelfs op twee ronden gereden door Kay van Berlo en wist niet hoger te finishen dan 7e plek. Door deze prachtige overwinning haalde Kay van Berlo de wintertitel en lijkt hij klaar voor het NK wat over een week op dezelfde baan wordt gehouden.

6KP032124

Denzel Mafail lijkt na een moeizaam seizoen 2015 dan eindelijk zijn draai te vinden. Denzel pakt het overall kampioenschap na de dag zege voor coming man in de KZ2 Bard Verkroost. Deze heren deden waarschijnlijk goede zaken door de extra race kilometers op de layout waar de eerste NK wedstrijd van 2016 word gereden. Vooral voor de debutanten zoals een Nick Smit zijn dit hele nuttige kilometers in de opmaat naar zomer seizoen 2016.

5KP032136

Tenback, Tenback, Tenback, die naam blijft voorbij komen in de karting. Deze oude rotten in het race vak zetten al enkele jaren de wedstrijden in de KZ2 plus (in leeftijd en niet in gewicht) het hele veld naar hun hand. Na de KZ2 titel over 2015 in de Tenback familie binnengebracht te hebben haalde deze "clan" ook de wintercup titel 2016 binnen, Guido Tenback was ongenaakbaar. Anton Gidding probeerde het Guido nog wel moeilijk te maken maar kon niet de gewenste vuist maken en eindigde de finale op en seconde als tweede.

7KP032143

Ook dit jaar is weer gebleken dat de Chrono Wintercup een succesformule is en vele rijders en publiek trekt. Laten we hopen dat de Chrono voor komend seizoen weer een zelfde hoog niveau en startveld neer kan zetten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet