Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Audi Sport TT Cup komt tijdens het DTM-weekeinde naar Zandvoort!

150629 TT Cup start
De Audi Sport TT Cup was vorig jaar in het debuutseizoen al een succes

Het programma tijdens het DTM-weekeinde van 15 t/m 17 juli op Circuit Park Zandvoort wordt steeds mooier. DTM en FIA EK Formule 3 vormen de hoofdmoot, terwijl eerder al bekend werd dat ook de TCR Benelux tijdens het derde weekeinde van juli op Zandvoort in actie komt. Nu volgde nog een aanvulling: de Audi Sport TT Cup komt in zijn tweede seizoen voor het eerst op Circuit Park Zandvoort aan de start. De klasse, waarin vorig jaar onze landgenoot Loris Hezemans uitkwam, presenteerde vandaag de kalender voor het komende seizoen, die dus ook een optreden met twee races op Circuit Park Zandvoort omvat. Daarnaast rijdt de Audi Sport TT Cup in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring, zij het wel op de Grand Prix-variant van het beroemde circuit in de Eifel.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De Audi Sport TT Cup, die vorig seizoen de plaats innam van de Volkswagen Scirocco R-Cup in het programma van de DTM-weekeinden, bleek een waardevolle aanvulling in het Duitse autosportlandschap. Rijders van over de hele wereld meldden zich aan voor deelname aan de merkencup, waarin de auto's volgens beproefd concept centraal worden geprepareerd en ingezet door het team Abt Sportsline onder leiding van Hans Top. Voor het seizoen 2016 hebben zich 125 rijders en rijdsters uit 36 landen aangemeld. Voor de 20 beschikbare deelnemersplaatsen moeten zij zich kwalificeren tijdens een selectieprocedure, die binnenkort zijn beslag krijgt. Daarnaast zijn er vier auto's beschikbaar voor telkens wisselende gastrijders.

Zandvoort eerste optreden buiten Duitsland
Het seizoen in de Audi Sport TT Cup begint van 6 tot en met 8 mei op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Drie weken later komt de Cup in actie in het voorprogramma van het Int. ADAC Zurich 24h-Rennen op de Nürburgring. Eind juni, van 24 tot en met 26 juni, volgt het optreden op de Norisring in Neurenberg, altijd een van de hoogtepunten van het seizoen. Zandvoort is van 15 tot en met 17 juli de locatie voor het eerste optreden van het seizoen buiten Duitsland. Na de zomerpauze volgt van 9 tot en met 11 september het DTM-evenement op de Nürburgring. Van 23 tot en met 25 september rijdt de Audi Sport TT Cup, eveneens met de DTM, op de Hungaroring nabij Boedapest. De finale vindt van 14 tot en met 16 oktober plaats in Hockenheim.

Philipp Mondelaers nieuwe projectleider
Een nieuw element in de cup is ook de aanstelling van Philipp Mondelaers als projectleider, die daarmee het werk van Rolf Michl overneemt. Michl werd bij Audi-dochter quattro GmbH benoemd tot hoofd productmarketing van de sportieve Audi R- en RS-modellen. Mondelaers was tot 2011 bij Audi Sport betrokken bij de DTM-motorenontwikkeling en stapte in 2011 over naar de afdeling voertuigontwikkeling klantensport. Daarnaast werkte hij als race-engineer en droeg in die functie bij tot belangrijke GT-successen voor Audi met de teams Phoenix en WRT.

Vol programma tijdens DTM-weekeinde op Zandvoort
Met DTM, FIA EK Formule 3, TCR Benelux en de Audi Sport TT Cup is het programma voor het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort al behoorlijk vol. De Porsche Carrera Cup Deutschland heeft zijn kalender nog niet bekendgemaakt, maar we gaan ervan uit, dat ook die klasse op Zandvoort rijdt, want dat was de afgelopen jaren vrijwel altijd het geval. Al met al wordt het dus een autosportweekeinde om van te smullen!

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet