Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Terugblik 2015 Mattijs Diepraam


shelsley-walsh

Een vakantie zonder autosport? Afgesproken! Maar hé, wat een gek bergweggetje... Toch even met de gezinsauto de legendarische heuvelklim van Shelsley Walsh aanvallen.

british-motor-museum

En wat doe je als het in Engeland een dagje regent? Dan ga je turbineauto's bekijken in het British Motor Museum in Gaydon, om de hoek bij Aston Martin en Landrover.

gp2-spa-rowland

In augustus was de GP van België de eerste van een heel stel raceweekenden op rij. Eerste klusje: koffie met Oliver Rowland.

2015-08-21 19.23.05

Dit is het gebruikelijke eten in de GP2-hospitality. Niet verkeerd, al willen de teams nog weleens klagen over de prijs...

2015-08-23 12.58.49-1

Ook al was het opnieuw stralend weer op Spa, het opruimen ging bij MP Motorsport uit Westmaas in een sombere stemming. Niet alleen werd Oliver Rowland uit zijn kansrijke positie weggetikt door een overmoedige Nobuharu Matsushita, Daniël de Jong verliet Spa met een gebroken ruggenwervel. Het was wonderbaarlijk dat hij in Bahrein alweer aan de start verscheen.

2015-08-28 15.58.38-1

De week erop: de Historic Grand Prix op Zandvoort, inmiddels een hoogtepunt op de kalender.

hgp-bce

Ook al doet dit pitbord anders vermoeden, Bernard Charles Ecclestone behoorde niet tot de bezoekers. Meer dan 50.000 anderen wel.

hgp-kumho

Toch was het op sommige plaatsen eenzaam langs de baan. Al waren Rob Petersen en Arthur Dekker altijd dichtbij...

hgp-df

En anders kon je nog altijd het gezelschap van vakgenoten opzoeken, zoals hier in de box van trackday-organisator Driving-Fun, met onder meer Joe van Burik, Luuk van Kaathoven (en diens vriendin Annelie), Robbert Moree, Perry Snijders en Remy Gieling.

2015-08-29 08.32.03-1

Zulke historische sfeer, zo dicht bij huis... Het blijft een genoegen.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet