Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Terugblik 2015 Mattijs Diepraam


eurotunnel

Over historische autosport gesproken: twee weken later stond het eerste historische evenement op het programma. En dus stonden we eind maart in de Eurotunnel voor de zoveelste oversteek naar good old Blighty.

2015-03-21 09.45.11-2

Voor de 73rd Members' Meeting op Goodwood.

2015-03-22 16.14.06-2

De Members' Meeting vond voor de tweede keer in het moderne tijdperk plaats en is nu al te omschrijven als een soort mini-Goodwood Revival.

2015-03-21 10.55.59-1

Met wat modernere elementen uit het Festival of Speed erbij, zoals de uiterst populaire toerwagens uit de jaren zeventig.

2015-03-21 10.56.42-1

Bij deze Rover Vitesse SD1 was nog een camberprobleempje op te lossen.

73mm-ontbijt

Bij een Brits huis hoort een zelfgekookt full English breakfast voor het hele gezelschap. En laat dat maar aan mij over.

73mm-terugweg

Al op de terugweg op de directiezitplaats van mijn eigen auto aan de slag met de foto's...

automobiel-braams-hemmes

Intussen maakte ik voor de vrouwenspecial van Het Automobiel (inmiddels ter ziele) een leuk verhaal over vrouwen in de autosport, toen en nu. Met Henny Hemmes over vroeger en Liesette Braams over vandaag. Liesette hoorde vlak na het verschijnen dat ze ziek was en leverde de rest van het seizoen strijd op een veel belangrijker front. Met veel tegenslagen, maar ze gaf niet op.

gatso-pm

Ook ging ik de weg op met Tom Gatsonides, de zoon van rally- en racelegende Maurice Gatsonides. In 'Kwik', een van de auto's die Maus zelf bouwde, zochten we de plekken in Kennemerland op die belangrijk waren in zijn leven: zijn oude garages, de controlepunten van de Kraantje-Lek-Rit en het stratencircuit van Zandvoort. Komende maand te lezen in Octane.

saab

Mijn verhaal over de Saab 96 in al zijn uitvoeringen verscheen intussen afgelopen zomer al in datzelfde klassiekermagazine.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet